Ženeva 2014: Volkswagen T-ROC Ženeva 2014: Volkswagen T-ROC
Nemški Volkswagen (VW) je že na predvečer prvega novinarskega dneva na salonu pokazal študijo majhnega športnega terenca (SUV) z oznako oziroma imenom T-ROC. Narejen... Ženeva 2014: Volkswagen T-ROC
Novi SUV: študija T-ROC napoveduje Volkswagnov prodor v nižji razred.

Novi SUV: študija T-ROC napoveduje Volkswagnov prodor v nižji razred.

Nemški Volkswagen (VW) je že na predvečer prvega novinarskega dneva na salonu pokazal študijo majhnega športnega terenca (SUV) z oznako oziroma imenom T-ROC. Narejen na novi modularni osnovi (MQB) in Golfovih dimenzij (v dolžino se potegne do 418 centimetrov) očitno potrjuje ambicijo nemške avtomobilske hiše, da se po Tiguanu in Touaregu pojavi še v nižjem razredu tovrstnih avtomobilov.

  • 1VK_6139
  • 1VK_6140
  • 1VK_6141
  • 1VK_6142

Posebnost študije je ob vsem drugem tudi to, da ima T-ROC zgolj par vrat in da je dvodelno streho mogoče sneti in spraviti v vozilo. Študiji so namenili 2,0-litrski turbodizelski agregat s 135 kilovati (184 ‘konj’) in s 380 Njutonmetri ter 7-stopenjski samodejni menjalnik DSG. Za razliko od marsikaterega njemu podobnega dokazuje svojo teresnko resnost s štirikolesnim pogonom 4Motion ter s tremi načini vožnje (cesta, teren in sneg), ki prilagodijo vedenje menjalnika, 4-kolesnega pogona, zavornega ABS in pripomočkov za speljevanje navkreber ter za nadzorovano hitrost pri spustu.

Zahvaljujoč uporabi lahkih materialov pa tehta 1.420 kilogramov. Gume so mer 245/45 R 19, v oči pa brez dvoma padejo zelo kratka previsa in za to znamko precej ostro oblikovana nos in zadek avtomobila.