Frankfurt 2013: prenovljeni Yeti Frankfurt 2013: prenovljeni Yeti
Za Škodin Yeti, ki je z uspehom takoj po predstavitvi marca 2009 prijetno presenetil celo njegove snovalce, je prav tako prišel čas za osvežitev.... Frankfurt 2013: prenovljeni Yeti

  • 130814%20SKODA%20Yeti%20002
  • 130814%20SKODA%20Yeti%20001

Za Škodin Yeti, ki je z uspehom takoj po predstavitvi marca 2009 prijetno presenetil celo njegove snovalce, je prav tako prišel čas za osvežitev. Najpomembnejša novost za kupce je, da bo odslej na voljo v dveh osnovnih različicah (zunanjosti): bolj mestnega in bolj terenskega videza.

Mestni bo v celoti odet v barvo karoserije, terenski pa bo imel plastične dele nepobarvane (torej črne), zunanji ogledali pa srebrni. V preostalem sta si enaka, kar pomeni, da se vse preostale spremembe nanašajo na oba: spredaj več poudarka na vodoravnih potezah, novi žarometa (z možnostjo ksenonske tehnike in dnevnih luči LED) in maska motorja, zadaj pa novi pokrov prtljažnika (tipična Škodina trikotna elementa) ter luči, tudi z možnostjo tehnike LED. Več je tudi oblik platišč in nove so barve karoserije. Znotraj so novi volanski obroč, material oblazinjenja in vzorec na njem ter dekorativni elementi na armaturni plošči.

Tudi opreme bo nekaj več: kamera za vzvratno vožnjo (prvič pri Škodi), zadnja generacija samodejnega bočnega parkiranja, pametni ključ, dvostranska obloga dna prtljažnika, ročna svetilka LED in koš za odpadke.

Pogonu služi sedem koncernskih strojev (trikrat bencin in štirikrat dizel) z močmi od 77 do 125 kilovatov (105-170 »konj«), kupci pa bodo pri nekaterih različicah lahko izbrali tudi odlični menjalnik DSG.

Foto: Škoda