Autobest: odslej vseevropski! Autobest: odslej vseevropski!
Pri organizaciji Autobest smo člani oziroma žiranti dosegli za letos zadani cilj: izvedli smo skrbno načrtovano širitev držav članic oziroma njihovih predstavnikov. Doslej je... Autobest: odslej vseevropski!
Autobest 2015: po širitvi zdaj združuje 26 članov oziroma žirantov, kar pomeni natanko toliko držav Evrope.

Autobest 2015: po širitvi zdaj združuje 26 članov oziroma žirantov, kar pomeni natanko toliko držav Evrope.

Pri organizaciji Autobest smo člani oziroma žiranti dosegli za letos zadani cilj: izvedli smo skrbno načrtovano širitev držav članic oziroma njihovih predstavnikov. Doslej je bilo držav članic 15, od tega trenutka dalje nas je 26.

Novica je bila za marsikoga iz avtomobilske branže, ki se je udeležil tiskovne konference dan pred odprtjem salona avtomobilov v Frankfurtu, presenetljiva: Autobest se je razširil po celi Evropi, od pomembnejših trgov v tem trenutku manjka le Nemčija. Toda proces ni dokončen, temveč traja neprekinjeno, kar pomeni, da lahko pričakujemo spremembe tudi na tem področju. Zdaj so, poleg dosedanjih držav, članice organizacije Autobest še Avstrija, Belgija, Francija, Irska, Italija, Nizozemska, Norveška, Portugalska, Španija, Švedska in Velika Britanija.

Hkrati s to širitvijo in pri dejstvu, da ostajamo zvesti dolgoletnemu cilju izbrati najbolj prikladen (‘best buy’) avtomobil za povprečnega kupca avtomobila držav članic, smo nekoliko dvignili zgornjo mejo cene avtomobilov, ki pridejo v poštev pri glasovanju za priznanje Autobest. Ta zdaj znaša 20 tisoč evrov neto brez davkov. Ostajajo pa tudi druga priznanja, ki jih Autobest podeljuje že nekaj let, od Companybest do Smartbest.

S to širitvijo zdaj Autobest pokriva preko 91 odstotkov prebivalstva Evrope. ◄

Foto: VK