Autobest: zdaj že 31 držav Evrope Autobest: zdaj že 31 držav Evrope
Žirija Autobest se je znova razširila. S petimi novimi člani, ki predstavljajo vsak svojo državo, zdaj pokriva 31 držav Evrope in je s tem... Autobest: zdaj že 31 držav Evrope
Autobest: del žirije na salonu avtomobilov v Parizu po pogovoru s šefom Opla, Karl-Thomasom Neumannom (enajste z leve).

Autobest: del žirije na salonu avtomobilov v Parizu po pogovoru s šefom Opla, Karl-Thomasom Neumannom (enajste z leve).

Žirija Autobest se je znova razširila. S petimi novimi člani, ki predstavljajo vsak svojo državo, zdaj pokriva 31 držav Evrope in je s tem prevzela vodilno vlogo vseevropske neodvisne avtomobilistične žirije.

Širitev smo objavili na prvi novinarski dan pariškega salona avtomobilov. Novi člani prihajajo iz Danske (Mikkel Thomsager), Finske (Tommi Lempinen), Nemčije (Thomas Geiger), Malte (Tonio Darmanin) in Švice (Philipp Aeberli), nov član pa zastopa tudi Poljsko (Szymon Soltysik). Autobest s tem ohranja filozofijo ‘ena država, en žirant’.

Razširjena žirija bo že na salonu v Parizu začela z delom, torej z glasovanjem za Autobest 2017, pri tem pa ostaja izhodišče nespremenjeno: poleg tega, da izbiramo cenovno najbolj sprejemljiv in primeren (nov) avtomobil, naprodaj v Evropi, mora biti na večini trgov naprodaj v osnovni različici za največ 20.000 evrov neto, torej brez davkov. Zmagovalec bo znova tisti, ki bo na podlagi 13 kriterijev zbral največje število točk.

Finaliste bomo tudi tokrat med seboj neposredno primerjali konec novembra, le da jih bomo letos primerjali v okolici Milana, na javnih cestah in na poligonu v Vairanu. Steza je last revije Quattroruote in je homologirana pri FIA.

Vinko Kernc