Ženeva 2015: Hyundai Tucson Ženeva 2015: Hyundai Tucson
Hyundaijev športni terenec Tucson je bil pred leti dovolj znan in tržno uspešen tudi na trgih Stare celine, potem pa je prišel novinec, ki... Ženeva 2015: Hyundai Tucson
Hyundai Tucson: staro oziroma znano ime za novi športni terenec.

Hyundai Tucson: staro oziroma znano ime za novi športni terenec.

Hyundaijev športni terenec Tucson je bil pred leti dovolj znan in tržno uspešen tudi na trgih Stare celine, potem pa je prišel novinec, ki so ga označili z ix35. Sedaj se je zgodba ponovila, kajti južnokorejska avtomobilska hiša bo v letošnjo Ženevo pripeljala novega Tucsona, ki bo v Evropi nadomestil ix35.

Peter Schreyer, prvi mož oblikovanja tako pri Hyundaiju kot tudi Kii, je rojstvo novega Tucsona pospremil z besedami, da dokazuje napredni duh oziroma strast, še posebej pa je poudaril videz oziroma pomen prednje maske.

  • Hyundai-Tucson-Exterior_1
  • Hyundai-Tucson-Exterior_3
  • Hyundai-Tucson-Exterior_2
  • Hyundai-Tucson-Interior_1
  • Hyundai-Tucson-Interior_2

Tucson je narejen na povsem novi osnovi, v dolžino se potegne do  4,47 metra, medosne razdalje je oziroma bo za 267 centimetrov, medtem ko bo prtljažnik v osnovi ponujal 513 litrov prostornine. Na voljo bo v kombinaciji s petimi motorji – dvema bencinskima z močjo 99 oziroma 129 kilovatov (135 oziroma 176 ‘konj’) in tremi dizelskimi, ki bodo ponujali od 85 do 135 kilovatov (115 do 184 ‘konj’) – in tremi menjalniki, bodisi 6-stopenski ročni bodisi samodejni, pa tudi sedemstopenjski samodejni z dvojno sklopko.

Novi Tucson bo nastajal na Češkem, tovarna pa napoveduje začetek prodaje v drugi polovici letošnjega leta.◄

Foto: Hyundai