Volkswagen T1b Volkswagen T1b
Znana nemška tovarna avtomobilskih miniatur Schuco je v začetku februarja na mednarodnem sejmu igrač v Nürnbergu predstavila ta nenavadni model, ki je narejen v... Volkswagen T1b

Schucov transportni T1b je v predprodaji naprodaj za 260 evrov.

Znana nemška tovarna avtomobilskih miniatur Schuco je v začetku februarja na mednarodnem sejmu igrač v Nürnbergu predstavila ta nenavadni model, ki je narejen v merilu 1:18.

Po geslu ‘Race on Sunday – Sell on Monday’ so v ZDA v 50. letih organizirali številne dirke pod imenom ‘Club-Races’, ki so bile med vozniki in gledalci zelo priljubljene. Na teh dirkah so lahko nepoklicni vozniki s svojimi ne predelanimi športnimi avtomobili pokazali svoje vozniške sposobnosti. Da bi vozila svojim strankami dostavili in jih servisirali, so nekateri avtomobilski proizvajalci izdelali posebna transportna vozila. Tako je prodajalec vozil znamk Volkswagen in Porsche, Continental Motors iz Fort Lauderdala na Floridi, izdelal eno zelo lepo in nenavadno transportno vozilo, narejeno na osnovi izvirnega VW T1. Služil je kot vlačilec, s pripadajočo prikolico pa so prevažali dirkalnike kot na primer Porsche 550 Spyder ali Porsche 718 Spyder.

  • Volkswagen T1b 2
  • Volkswagen T1b 3
  • Volkswagen T1b 4

V seriji PRO.R18 proizvajalca miniatur Schuco je izdelan ta nenavadni dirkalni transporter, ki ima zelo verodostojno izdelane detajle in bo posebej razveselil zbiratelje modelov znamke Porsche.

Schucov model v merilu 1:18 je dolg kar 440 milimetrov in tehta 2 kilograma. Za enkrat je serija omejena na 500 kosov.

Georg Gedl

Foto: Schuco