Volkswagen ID.3: prenovljen na slovenskem trgu Volkswagen ID.3: prenovljen na slovenskem trgu
Slaba tri leta po slovenski predstavitvi prvega Volkswagnovega avtomobila iz družine ID so pri zastopniku predstavili rahlo prenovljeni ID.3. Sprva je na voljo le... Volkswagen ID.3: prenovljen na slovenskem trgu

Volkswagen ID.3: zunaj spremenjen videz, znotraj izboljšani materiali.

Slaba tri leta po slovenski predstavitvi prvega Volkswagnovega avtomobila iz družine ID so pri zastopniku predstavili rahlo prenovljeni ID.3. Sprva je na voljo le v dveh različicah, stane pa najmanj 43.232 evrov.

Prenova ga je doletela devet mesecev pred sprva načrtovano in obsega le nekaj manjših popravkov in sprememb. Na prednjem delu sta spremenjena motorni pokrov in odbijač, katerega nove reže so nekoliko izboljšale aerodinamiko, zadaj so nekoliko spremenjene luči. Dodali so tri nove barve karoserije, skupaj jih je šest, streha pa je vedno črna. Zunanje mere so nespremenjene, le v dolžino ga je na račun novega prednjega odbijača za dva milimetra manj.

  • XVK_6424a
  • XVK_6436a
  • 2023-06-21 11.09.33c
  • XVK_6430
  • XVK_6432
  • XVK_6434
  • XVK_6441aw

Znotraj so mu namenili bolj kakovostne materiale, tako tekstilne kot plastične. Tam je zdaj serijski 12-palčni osrednji zaslon z ‘optimiranimi’ meniji, z aktualno programsko opremo (z možnostjo naknadne aktivacije nekaterih funkcij), z izboljšanim načrtovalnikom poti navigacijske naprave ter s štirimi vhodi USB. Na voljo je tudi avdio sistem Beats z močjo 700 vatov na sedmih zvočnikih. Projicirni zaslon (HUD) ponuja tehnologijo obogatene resničnosti.

Pogonski del ponuja le eno motorno moč (150 kW) in dve bateriji kapacitete 58 ali 77 kWh. S šibkejšo baterijo je ID.3 5-sedežnik in stane od 43.232 evrov, z zmogljivejšo pa 4-sedežnik, ki stane od 49.112 evrov – v obeh primerih brez EKO subvencije.

Že prihodnje leto pričakujemo še eno prenovo, ki naj bi prinesla večji osrednji zaslon (12,9 palcev), 5-sedežno različico z baterijo kapacitete 77 kilovatnih ur, različico z baterijo kapacitete 45 kilovatnih ur in različico GTX z baterijo s 77 kilovatnimi urami kapacitete. Še letos pa naj bi na naš trg prišel model ID.7.◄

Foto: VK