P 208: obetaven začetek P 208: obetaven začetek
Peugeot je objavil, da je njihov 208 lanskega decembra ujel ritem, ki so si ga zanj močno želeli: v Evropi je posegel po samem... P 208: obetaven začetek
P 208cc

Peugeot 208: prodajni hit Evrope v svojem razredu decembra 2012

Peugeot je objavil, da je njihov 208 lanskega decembra ujel ritem, ki so si ga zanj močno želeli: v Evropi je posegel po samem prodajenm vrhu v svojem velikostnem razredu in tako prehitel Pola in Fiesto. Samo da spomnimo: potem ko sta bila najprej 205 in kasneje še bolj 206 uspešnici evropskih in svetovnih razsežnosti, se je pri modelu 207 ta zgodba o uspehu ustavila.

Zato je prodajni rezultat modela 208 za Peugeot izjemno pomemben, predvsem pa brez dvoma odličen – saj boljši ne bi mogel biti. Pa vendar: že star pregovor pravi, da ena lastovka ne prinese pomladi, poleg tega se 208 ta hip bori z modeli, ki niso več tako sveži. Po drugi strani mu bo počasi začel za vrat dihati Clio, kar ne bo le klasičen evropski dvoboj, ampak predvsem francoski po – kot bi rekli po hokejsko – načelu večnega derbija. Palice se bodo pošteno križale.

Dvestoosmico so medtem ravno pričeli izdelovati tudi v Braziliji, ki je tako – za Francijo in Slovaško – tretja lokacija proizvodnje. Brazilci bodo dobili nekoliko prilagojeni 208, predvsem z motorji, ki znajo delovati na tipična brazilska goriva (flex-fuel) in ki jih prav tako izdelujejo v Braziliji.

Foto: Peugeot