DS Store: odslej tudi v Sloveniji DS Store: odslej tudi v Sloveniji
Znamka DS zavzema v okviru koncerna PSA oziroma po novem Stellantisa vlogo prestižne francoske avtomobilske znamke in temu primeren je tudi njen nastop na... DS Store: odslej tudi v Sloveniji

Na vozilo, opremljeno po želji, je pri DS treba čakati kake tri mesece.

Znamka DS zavzema v okviru koncerna PSA oziroma po novem Stellantisa vlogo prestižne francoske avtomobilske znamke in temu primeren je tudi njen nastop na trgih. Ta je samostojen, kar pomeni, da so njihovi prodajni saloni DS Store namenjeni izključno prodaji vozil DS. In prvi takšen je zdaj tudi v Sloveniji.

Doslej je bil kupcem vozil DS namenjen DS kotiček v salonu AC Mobil v Ljubljani na Baragovi 9, odslej pa je temu namenjen pravi DS Store ne daleč stran – na Baragovi 7. Salon meri 210 kvadratnih metrov, od tega je 135 kvadratnih metrov namenjenih razstavnemu prostoru vozil. Znotraj koncepta, ki velja za vse tovrstne salone, v salonu prevladujejo tople in temne barve, grafike, ki odsevajo Pariz (DS oglašujejo kot pariško znamko), dišave so izdelane posebej za njihove salone (DS Fragrance je razvil mojster parfumov Antoine Lie), strop pa je v teh salonih dokaj nizek – pri nas so izbrali najvišjega možnega (2,9 metra).

  • 5VK_0514
  • 5VK_0512a
  • 5VK_0495a
  • 5VK_0505a
  • 5VK_0507a
  • 5VK_0504

Butični salon ima svoj kotiček, namenjen manufakturi razvoja in izdelave usnja in šivov za notranjost, poleg tega pa tudi prostor, namenjen virtualnemu spoznavanju novega vozila (sistem bo zaživel v drugi polovici tega leta), in seveda prodajni del, ker se kupec ob pomoči svetovalca odloči za novo vozilo.

Ni odveč spomniti, da pri tej znamki ukinjajo dizle in jih nadomeščajo s tako ali drugače elektrificiranimi pogoni, poleti pa že pričakujemo novi DS 9 in DS 4 proti koncu letošnjega leta. Pri slovenskemu zastopniku pravijo, da so pri nas novi kupci DS prej vozili Citroën DS, Lexus, BMW ali Audi – s slednjim pa se DS tudi cenovno primerja.

Ob otvoritvi salona pri DS prvim kupcem pripravijo manjše ugodnosti, sicer pa pravijo, da se ne bodo spuščali v vojne s popusti.◄

Foto: VK