Tesla: uradno v Sloveniji Tesla: uradno v Sloveniji
Avtomobile znamke Tesla lahko končno (potencialni) kupci, pa tudi zgolj radovedneži, vidijo in otipajo v Sloveniji. To lahko storite v Ljubljani na Leskoškovi 11.... Tesla: uradno v Sloveniji

Cena za Teslo 3 je pri nas od 43.990 evrov, za kupca pa 6.000 evrov manj, če pridobi subvencijo.

Avtomobile znamke Tesla lahko končno (potencialni) kupci, pa tudi zgolj radovedneži, vidijo in otipajo v Sloveniji. To lahko storite v Ljubljani na Leskoškovi 11.

V salonu avtomobilov AMZS na Leskoškovi 11 (bivši Interservice, ker so prodajali tudi Subaruje), kjer sicer prodajajo avtomobile različnih znamk, odslej naročite tudi avtomobile znamke Tesla. To velja za tiste, ki ga ne bodo naročevali sami (preko spleta), saj vam ta postopek pomagajo premagati v omenjenem salonu, kar je vsekakor smiselno, ker vam tam lahko prodajalec hitro pomaga do številnih informacij, ki jih morda na spletu ne dobite.

  • 1VK_0078a
  • 1VK_0079
  • 1VK_0087a

Čakalna doba za naročena vozila je okoli tri mesece (nekoliko je odvisno tudi od situacije po imenu covid-19), pomembno pa je, da kupec zdaj vozilo prevzame v Ljubljani in nič več daleč na zahodu Evrope kot doslej.

Še letos naj bi bilo moč naročiti tudi vozila iz zaloge, kar pomeni manj možnosti izbire, a tudi precej hitrejšo dobavo – v takšnem primeru napovedujejo le tri tedne čakanja.

Prav tako naj bi bilo moč še letos nekatere Tesle pri nas pred nakupom preskusiti, v nekaj mesecih pa tudi servisirati. V tem trenutku je v salonu (le) Tesla Model 3, ki se ji bodo s časom pridružili tudi drugi modeli, vključno s prihajajočo Teslo Y. V novem salonu pravijo, da so za naš trg Tesle za okoli 5 tisoč evrov cenejše kot drugod po Evropi. Tudi dobra novica.◄

Foto: VK