Petrol: nove črpalke na Hrvaškem Petrol: nove črpalke na Hrvaškem
Načelno je sicer vseeno, ampak malo zaradi patriotizma, malo bolj pa zaradi praktičnosti, če plačujete gorivo s kartico Magna, Slovenci na Hrvaškem pogosto iščejo... Petrol: nove črpalke na Hrvaškem
Petrol: odslej tudi pred Zagrebom, v Kaštelih in na Reki.

Petrol: odslej tudi pred Zagrebom, v Kaštelih in na Reki.

Načelno je sicer vseeno, ampak malo zaradi patriotizma, malo bolj pa zaradi praktičnosti, če plačujete gorivo s kartico Magna, Slovenci na Hrvaškem pogosto iščejo Petrolove črpalke. Zdaj jih je tam že 95!

Nedavno so odprli tri nove: v (točneje: pri) Zagrebu (trgovski center Westgate, Donja Bistra), v Kaštelih pri Splitu (Kaštel Štafilić) in na Reki. Mreži bodo po napovedih še letos dodali nove lokacije.

Morda je eden od vzrokov obiska Petrolovih črpalk v tujini tudi zaupanje v kakovost goriv – na Hrvaškem točijo enako gorivo kot v Sloveniji, torej Q Max, za katerega trdijo, da s svojimi lastnostmi presega evropske standarde. Tudi preostala ponudba na njihovih črpalkah je enaka kot v Sloveniji, vključno z brezplačnim dostopom do spleta (Wi-Fi). Dokler Hrvaška ne bo evropeizirala cen storitev mobilne telefonije, je tudi to lahko razlog za obisk Petrolove črpalke.

Foto: Petrol