Najbolj skrita luč na svetu – končno razkrita Najbolj skrita luč na svetu – končno razkrita
Dosjeji se po dolgih letih odpirajo in razkrivajo različne pikantne podrobnosti, tudi temačne, da ne rečem grozovite, še posebej radi slišimo, kaj se je... Najbolj skrita luč na svetu – končno razkrita
Oranžna luč, ki dovoljuje zavijanje levo, ker se je nasproti vozečim prižgala rdeča luč. Čudež, ki je skrit večini voznikov.

Oranžna luč, ki dovoljuje zavijanje levo, ker se je nasproti vozečim prižgala rdeča luč. Čudež, ki je skrit večini voznikov.

Dosjeji se po dolgih letih odpirajo in razkrivajo različne pikantne podrobnosti, tudi temačne, da ne rečem grozovite, še posebej radi slišimo, kaj se je dogajalo v tajnih službah, najraje vzhodnih držav, a tudi zloglasnih ameriških.

Toda nekaj boste lahko izvedeli le tule zdajle.

Različne stvari so na svetu skrite, ene bolj učinkovito, druge manj. Tudi luči so kdaj pa kdaj skrite. Celo luči, namenjene prometni signalizaciji, so učinkovito skrite. Imate srečo, da ste zašli na tole stran in na tale članek. Spodaj podpisani že četrt stoletja po naročilu šefov službeno vozim po cestah, sem pa tudi malo radovedne, da ne rečem detektivske narave. Ne smem izdati, ali sem tajni agent, ker mora to ostati skrivnost. Lahko pa razkrijem, da sem, če štejem samo službenih 25 let voženj po mestih, govorim pa samo o slovenskih ta hip, uspel najti najbolj skrito luč na svetu. Zanimivo: vsi, ki polagajo vozniški izpit, so o njej seznanjeni, mi je zagotovil znanec, ki to počne profesionalno. Torej vsi vemo, da je, nihče pa ne ve, kje.

Jaz sem jo našel.

Ta luč, presneta luč, stoji na drogovih semaforjev mestnih križišč. Ne povsod, da ne postane pravilo, da je postopek razkritja toliko težji. In ko v nekem križišču stoji, stoji diagonalno levo od vas, ki pripeljete v križišče. Fantastično, a ne?

  • IMG_5778a
  • IMG_5778ac
  • IMG_5778accshpai
  • IMG_5778accshpai2
  • IMG_5778accshpai3
  • IMG_5778accshpai4
  • IMG_5778accshpai5

Nedavno mi je uspelo eno celo fotografirati, čeprav sem na kocko postavil svojo bogato in uspešno kariero iskalca te luči. Bila je skrita, z lučjo pri belem dnevu je ne bi našel, če ne bi imel nadnaravno razvitih sposobnosti zaznavanja okolice, oranžne barve in luči vseh vrst. Ne vem, tak sem se po mojem rodil.

In zdaj to delim z vsemi vami, ki ste se znašli tukaj. In si želim, da tako kot sporočila o GSO, o abotnih izjavah Donalda Trumpa in o dogajanju znotraj intelignetnih resničnostih šovov, delite tudi to razsvetlitev z vsemi, ki jih imate radi ali ki jih vsaj ne sovražite. Naj svet končno izve eno resnico, ki je tam zunaj, pa je bila doslej znana le Mulderju in Scully (seveda tudi Rakarju, on vendarle ve vse), da, zdaj je lahko znana vsem.

Mimogrede jim še prišepnite, da lahko takrat zavijejo levo.

Vinko Kernc