Koncern Volkswagen: štiri znamke ob Vrbskem jezeru! Koncern Volkswagen: štiri znamke ob Vrbskem jezeru!
Po nedavni najavi Audija, da bo na srečanju GTI ob Vrbskem jezeru tamkajšnjim obiskovalcem ekskluzivno pokazal TT Ultra Quattro Concept (https://www.avtofil.si/audi-tt-ultra-quattro-concept-na-ogled-na-srecanju-gti/), so to storili... Koncern Volkswagen: štiri znamke ob Vrbskem jezeru!

  • DB2013AU00717_mediumc
  • RAPID_SPORT_Pers_Viewc
  • Leon-Cup-Racer07c

Po nedavni najavi Audija, da bo na srečanju GTI ob Vrbskem jezeru tamkajšnjim obiskovalcem ekskluzivno pokazal TT Ultra Quattro Concept (https://www.avtofil.si/audi-tt-ultra-quattro-concept-na-ogled-na-srecanju-gti/), so to storili še trije člani koncerna: Volkswagen s Sciroccom, Škoda z Rapidom in Seat z Leonom. A to ne bo vse, kar bodo tri znamke pokazale v Koroški Ribnici.

Volkswagen Scirocco Milion

Volkswagen Scirocco Milion

Pri Volkswagnu so izdelali že milijon Sciroccov (tri generacije), zato so tako poimenovali posebno serijo tega modela, ki je črne barve in ima značilne dekorativne elemente zunaj in znotraj, 18-palčna kolesa, R-Line odbijača in pragova, oranžne šive na črnem notranjem usnju in boljši avdio sistem, motorji zanj (trije TSI in dva TDI) pa zmorejo od 90 do 155 kilovatov (122 do 210 »konj«). Scirocco Milion bo v Nemčiji naprodaj od dobrih 27 tisočakov naprej, poleg Nemčije pa bo naprodaj le še na Kitajskem. Prvi Scirocco so predstavili leta 1974 in tudi takšnega bodo – med drugim – pripeljali iz Wolfsburga ob Vrbsko jezero.

Škoda Rapid Sport

Škoda Rapid Sport

Škoda bo predstavila športno različico modela Rapid, obarvano v kombinaciji kovinskih rdeče in sive. Rapid Sport sedi na 19-palčnih kolesih in ima športnejša odbijača s spojlerjem spredaj ter z dvojnim zaključkom izpušne cevi zadaj. V kokpitu so športen volanski obroč in sedeža Recaro.

Seat Leon Cup Racer

Seat Leon Cup Racer

Seat Leon Cup Racer nakazuje resnost znamke pri športnih udejstvovanjih v bližnji prihodnosti. Z videzom nakazuje, kako naj bi bil videti Leon za turne dirke, koncept pa menda predstavlja osnovo za nadaljni razvoj. Tekmovanjem je že prirejena geometrija podvozja, saj sta koloteka za kar 40 centimetrov širša kot pri serijskih različicah, pa tudi 2-litrski motor z 243 kilovati (330 »konji«) ter s 350 Njutonmetri bo pravšnji za tiščanje po stezah. Pri Seatu so že kar določili ceno: Cup Racer naj bi z menjalnikom DSG stal neto 70 tisočakov, z dirkaškim sekvenčnim menjalnikom ter z zaporo diferenciala pa 95 tisoč evrov. Namenjen bo v prvi vrsti zasebnim ekipam, naprodaj pa bo za sezono 2014. Razmišljajo pa tudi o izvedbi z 1,6-litrskim strojem za dirke WTTC …

Foto: Volkswagen, Škoda, Seat