Ibiza jih ima trideset Ibiza jih ima trideset
Pri španskem Seatu, ki je v naročju koncerna Volkswagen (VW), te dni proslavljajo jubilej – njihova Ibiza jih ima trideset. Doslej je tovarna naredila... Ibiza jih ima trideset
Ibiza kot najuspešnejši Seat sedaj nastaja v Martorellu, prvo pa so izdelali v Zoni Franci.

Ibiza kot najuspešnejši Seat sedaj nastaja v Martorellu, prvo pa so izdelali v Zoni Franci.

Pri španskem Seatu, ki je v naročju koncerna Volkswagen (VW), te dni proslavljajo jubilej – njihova Ibiza jih ima trideset. Doslej je tovarna naredila skoraj pet milijonov Ibiz, kar pomeni, da je to njihov najuspešnejši model. Ob tej priložnosti bodo predstavili posebno, jubilejno izvedenko tega vozila.

  • 1First-SEAT-Ibiza-manufactured
  • 2SEAT-Ibiza-1st-generation
  • 3SEAT-Ibiza-1st-generation
  • cover-2SEAT-Ibiza-1st4th-generationback
  • cover-3-SEAT-IBIZA1st-4th-generation
  • SetRatioSize900650-1IBIZA-30Ann-front

Prva Ibiza je na svet pripeljala torej leta 1984 v tovarni Zona Franca v predmestju katalonske Barcelone, sedaj pa nastaja v novi tovarni v Martorellu. Ibiza je v oblikovnem pogledu delo slovitih oblikovalcev avtomobilske pločevine kot so Giorgio Giugiaro, Walter de Silva, Luca Doncerwolke ipd. Prva Ibiza je premiero doživela na avtomobilskem salonu v Parizu, sedaj je na voljo v 75 državah, v prvi izvedbi pa je stala približno 825 tisoč španskih pezet, kar bi v evrih danes predstavljalo vrednost oziroma ceno okoli 15.620 evrov. Ob jubileju bo luč sveta ugledala jubilejna izvedenka Ibize.