General Motors znova kliče avtomobile na pregled General Motors znova kliče avtomobile na pregled
Leto se za ameriški General Motors (GM) ni začelo najbolje. Zaradi morebitnih težav z vžigalnim sistemom bodo namreč na izredni pregled vpoklicali približno 84... General Motors znova kliče avtomobile na pregled
Med avtomobili, ki jih tokrat kličejo na pregled, je nam bolj ali manj neznani veliki pickup ('truck') Chevrolet Silverado.

Med avtomobili, ki jih tokrat kličejo na pregled, je nam bolj ali manj neznani veliki pickup (‘truck’) Chevrolet Silverado.

Leto se za ameriški General Motors (GM) ni začelo najbolje. Zaradi morebitnih težav z vžigalnim sistemom bodo namreč na izredni pregled vpoklicali približno 84 tisoč vozil.

Kot pravijo pri GM, gre za preventivni pregled, saj bi lahko težave z vžigalnim sistemom povzročile zaplete pri aktiviranju zračnih varnostnih blazin in delovanju pogonskih agregatov. Tokratni vpoklic je seveda prvi v letošnjem letu, lani pa je GM na pregled vpoklical rekordnih 30,4 milijona vozil, od tega kar 26,9 milijona v ZDA.

Tudi tokratni vpoklic je namenjen avtomobilom, ki jih pri nas oziroma na evropskih trgih skoraj ne poznamo, kajti pregledali bodo modele Chevrolet Silverado, Avalanche, Tahoe in Suburban, pa GMC Sierro, Yukon in Yukon XL, različne Cadillace Escalade ipd. Kot pravijo pri GM, se doslej zaradi morebitne napake ni zgodila nobena nesreča.◄

General Motors je lani vpoklical rekordno število avtomobilov, pa tudi letošnje leto se po tej strani ni začelo najbolj obetavno.

General Motors je lani vpoklical rekordno število avtomobilov, pa tudi letošnje leto se po tej strani ni začelo najbolj obetavno.