Autobest: podelitev priznanj za 2013/14 Autobest: podelitev priznanj za 2013/14
Po objavi rezultatov sredi lanskega decembra smo nagrajencem podelili priznanja. Tokrat je bil dogodekv Varšavi, udeležili pa so se ga tudi nekateri visoki predstavniki... Autobest: podelitev priznanj za 2013/14
Autobest 2014: Hyundai i10.

Autobest 2014: Hyundai i10.

Po objavi rezultatov sredi lanskega decembra smo nagrajencem podelili priznanja. Tokrat je bil dogodekv Varšavi, udeležili pa so se ga tudi nekateri visoki predstavniki avtomobilske industrije in spremljevalne dejavnosti. Med njimi tudi dr. Kunibert Schmidt, nekdanji dolgoletni šef nemškega VDA, dr. Ralf Speth, šef podjetja JLR (Jaguar Land Rover), Ian Callum, legendarni oblikovalec Jaguarjev, ter Byung Kwon Rhiem, predsednik Hyundai Motor Europe.

  • Sportbest 2013: Team Ukraine racing with Ferrari. Priznanje je prevzel glavni voznik moštva Andii Kruglyk (v sredini).
  • Technobest 2013: Porsche Active RWS. Priznanje je prejel glavni razvojni inženir Christoph Bittner (prvi z desne).
  • Safetybest 2013: sistem Nissan Safety Shield. Priznanje je prevzel Andrey Akifiev (v sredini), šef prodaje Nissanov v srednji in vzhodni Evropi.
  • Ecobest 2013: Fiat CNG program. Priznanje je prejel Gianluca Italia (desno), šef znamke Fiat za to zemljepisno področje.
  • Designbet 2013: Ian Callum (v sredini), šef dizajna pri Jaguarju.
  • Smartbest 2013: Chevrolet MyLink. Priznanje je prevzela Jasna Stilinović (v sredini), PR menedžerka za srednjo in vzhodno Evropo pri Chevroletu.
  • Manbest 2013: dr. Ralf Speth (drugi z desne), šef podjetja JLR.
  • Companybest 2013: VDA. Priznanje sta prejela Eckehart Rotter (levo), šef oddelka za stike z javnostjo, in Kunibert Schmidt (desno), nekdanji dolgoletni šef VDA.
  • Autobest 2014: Hyundai i10. Priznanje je prevzel Byung Kwon Rhim (v sredini), šef Hyundai Motor Europe.

Slednji je prevzel glavno priznanje Autobest 2014 za Hyundai i10 in poudaril, da želi Hyundai postati najbolj priljubljena znamka avtomobilov na svetu. Prvič v zgodovini organizacije Autobest je nagrado Companybest prejela organizacija in ne avtomobilsko podjetje. To je VDA, nemško združenje avtomobilske industrije, ki v več kot 100 letih obstoja (osnovana 1901!) ni izjemno vplivala le na nemško avtomobilsko industrijo, ampak na to branžo v svetovnem merilu.

V podjetje JLR sta šli tokrat kar dve nagradi, kar je vsled izjemne uspešnosti podjetja povsem razumljivo: osebnost leta ali manbest 2013 je postal šef tega podjetja Ralf Speth, priznanje za dizajn pa je prejel šef dizajna Jaguarjev Ian Callum.

Autobest se kot edina neodvisna mednarodna organizacija osredotoča na izbiro najprimernejšega avtomobila za zmerno ceno, obenem pa podeljuje tudi priznanja na različnih področjih v avtomobilski industriji. Rezultati so objavljeni vsako leto sredi decembra, slavnostna podelitev pa poteka februarja v enem od mest držav, od koder prihajajo žirantje.

Foto: VK, Autobest

Preberite tudi