Mitsubishi Space Star: prenovljen na slovenskem trgu Mitsubishi Space Star: prenovljen na slovenskem trgu
Mitsubishijev Space Star, kakršnega poznamo danes, je na trge prišel leta 2012 in bil tri leta kasneje prvič prenovljen. Tokratna prenova je tako že... Mitsubishi Space Star: prenovljen na slovenskem trgu

Mitsubishi Space Star: resnejši in prepričljivejši s prednjim delom v slogu Dynamic Shield.

Mitsubishijev Space Star, kakršnega poznamo danes, je na trge prišel leta 2012 in bil tri leta kasneje prvič prenovljen. Tokratna prenova je tako že druga in takšen pri nas stane od 8.840 evrov.

Oblikovno, mersko in tehnično je zadržal svoje (dobre) vrednote, vključno z mestno majhnostjo, odlično okretnostjo (obračalni krog meri le 9,2 metra!) in lahkotnostjo upravljanja. Prenove pa ne bo težko opaziti, saj je tudi Space Star dobil značilen in močno izrazen prednji del (slog Dynamic Shield), hkrati pa tudi luči LED, dve novi barvi (tudi pričujoča rumena), nova platišča in – tudi v povezavi z obliko – izboljšano aerodinamiko, ki naj bi bila najboljša v razredu.

  • 1VK_3487a
  • 1VK_3482a
  • 1VK_3483a
  • 1VK_3488a
  • 1VK_3478ar
  • 1VK_3490
  • 1VK_3479

Med notranje izboljšave sodijo boljši materiali (vratne obloge), boljši sedeži, dvobarvna oblazinjenost, novi merilniki in novi infozabavni sistemi. V osnovi je avdio sistem sicer klasičen, pri višjih paketih opreme pa ima 7-palčni zaslon s povezljivostjo s pametnimi telefoni obeh operacijskih sistemov ali 6,5-palčni zaslon, ki doda še navigacijski sistem.

V drugi polovici leta dobi Space Star varnostni paket, ki bo vseboval sistem za samodejno zaviranje v sili, samodejno preklop na zasenčene žaromete in opozorilnik ob nenamernem zapuščanju prometnega pasu.

Na izbiro sta dva motorja (1.0, 52 kW, in 1.2, 59 kW) in ob zmogljivejšem je moč doplačati (1.500 €) tudi za brezstopenjski samodejni menjalnik. Ob upoštevanju 5 osnovnih paketov opreme je v ceniku 5 različic. Najcenejši (cena v uvodu) je 1.0 MIVEC Inform; Inform+, ki doda sistem stop/start, zadnje luči LED in digitalni radio, je za 300 evrov dražji.

Prehod v višje pakete opreme pomeni hkrati tudi prehod na zmogljivejši motor. Takšen je najcenejši 1.2 MIVEC Invite in je še za okroglega tisočaka dražji. Tudi naprej je dokaj preprosto: za naslednji paket je treba doplačati še dva tisočaka in za najbogatejšega še enega. To je 1.2 MIVEC Intense+ Navi, ki stane 12.840 evrov.

Pri slovenskem zastopniku menijo, da bi prenovljeni Space Star lahko letos našel najmanj 100 kupcev.◄

Foto: VK

Preberite tudi