Summit Slovenija: 20 let nastopanja na našem trgu Summit Slovenija: 20 let nastopanja na našem trgu
Utrinki japonske kulture, podelitev priznanj in dobrodelnost: vse to na kratko ob 20-letnici delovanja skupine Summit Slovenija. Zgodilo se je leta 1993, ko so... Summit Slovenija: 20 let nastopanja na našem trgu

  • 1VK_9873l
  • 1VK_9883
  • 1VK_9894
  • 1VK_9917
  • 1VK_9925

Utrinki japonske kulture, podelitev priznanj in dobrodelnost: vse to na kratko ob 20-letnici delovanja skupine Summit Slovenija. Zgodilo se je leta 1993, ko so trije partnerji, korporacija Sumitomo, avtohiša Kaposi in Slovenijales, ustanovili podjetje Summit motors za zastopanje in trženje avtomobilov znamke Ford.

Prvo leto je devet zaposlenih preko sedmih trgovcev prodalo 1.167 vozil te znamke, do danes, ko njihova mreža šteje 16 trgovcev in 25 servisov, pa so skupaj prodali že 63 tisoč Fordov. V tem času so razširili dejavnost še na prodajo avtomobilov drugih znamk (Jaguar, Land Rover) in ustanovili podjetje, ki se ukvarja s financiranjem. Tako kot Sumitomo globalno je skupina Summit Slovenija tudi lokalno na slovenskem trgu eden najvidnejših akterjev znotraj dejavnosti, s katerimi se ukvarja.

Sumitomo Corporation, ki so ga ustanovili že leta 1919, je gigantska organizacija, ki se (očitno zelo uspešno) ukvarja s številnimi dejavnostmi, med drugim s proizvodnjo gum, logistiko, financiranjem, nepremičninami, telekomunikacijami, lesom in gradbenim materialom vesoljsko tehniko in seveda s prodajo avtomobilov. Navzoči so v 65 državah sveta in zaposlujejo 74 tisoč ljudi.

Foto: VK