PSA se seli iz elitnega centra Pariza PSA se seli iz elitnega centra Pariza
Koncern PSA, ki ga sestavljajo Peugeot, Citroën in od nedavnega tudi znamka DS, se bo leta 2017 preselil iz hiše oziroma prostorov na elitni... PSA se seli iz elitnega centra Pariza
Selitev 'glavnega štaba' koncerna PSA iz strogega središča Pariza na njegovo zahodno obrobje bo opravljena do leta 2017.

Selitev ‘glavnega štaba’ koncerna PSA iz strogega središča Pariza na njegovo zahodno obrobje bo opravljena do leta 2017.

Koncern PSA, ki ga sestavljajo Peugeot, Citroën in od nedavnega tudi znamka DS, se bo leta 2017 preselil iz hiše oziroma prostorov na elitni pariški lokaciji v bližini Slavoloka zmage oziroma na Avenue de la Grande Armee. To je oziroma bo eden izmed ukrepov, s katerim naj bi izboljšali svoj finančni položaj.

PSA v zadnjih letih doživlja veliko sprememb, zvečine zaradi neugodnega finančnega položaja. Lani se je prvič v zgodovini korporacije oziroma Peugeota zgodilo, da je družina Peugeot, ki je bila vse od ustanovitve večinska lastnica, izgubila vodilno vlogo; sedaj je v njeni lasti 14 odstotkov vrednosti. V korporacijo sta vstopili kitajsko avtomobilsko podjetje Dongfeng Motor in francoska država, kar je prineslo dodatne tri milijarde evrov; ta denar naj bi porabili tako za pokrivanje tekoče izgube v višini 7,3 milijarde evrov kot tudi za nekatere investicije, nujne za razvoj avtomobilske skupine.

Napovedana selitev iz sedanjih prostorov na zahod Pariza oziroma predmestje Poissy je bila napovedana in pričakovana, kajti PSA je stavbo, iz katere se zdaj seli, prodal že leta 2012 in zanjo iztržil dobrih 245 milijonov evrov, obdržal pa je pravico do najema. Ker bo tudi Citroën zapustil svoje prostore na severu Pariza, se bo na novo lokacijo preselilo približno 2.200 zaposlenih.◄

PSA oziroma Peugeot ima v zadnjih letih precej težav, zato se je lani tudi bistveno spremenila lastniška struktura koncerna.

PSA oziroma Peugeot ima v zadnjih letih precej težav, zato se je lani tudi bistveno spremenila lastniška struktura koncerna.