Ferrari prodal manj, zaslužil več Ferrari prodal manj, zaslužil več
 V slabih časih revni shujšajo, bogati se zredijo, pravijo. Zdi se, da lansko dogajanje pri latinskem Ferrariju to misel bolj ali manj potrjuje. Maranellska... Ferrari prodal manj, zaslužil več
Čeprav je iz tovarne pripeljalo manj slovitih bolidov, so v Maranellu zaslužili več.

Čeprav je iz tovarne pripeljalo manj slovitih bolidov, so v Maranellu zaslužili več.

 V slabih časih revni shujšajo, bogati se zredijo, pravijo. Zdi se, da lansko dogajanje pri latinskem Ferrariju to misel bolj ali manj potrjuje.

Maranellska avtomobilska tovarna, ki je v lasti italijanskega Fiata, je lani prodala 6.922 avtomobilov. To je bilo pet odstotkov manj kot leto prej, kar je vsaj manjše presenečenje, saj ni bilo pričakovati, da bo petičnih (in s tem bogatih) kupcev manj. Toda ne glede na to so bili lanski prihodki hiše pet odstotkov višji in so znašali 2,3 milijarde evrov; podatkov o čistem dobičku ta hip še ni. Ve pa se, da bodo Italijani na bližnjem ženevskem avtomobilskem salonu v švicarski Ženevi predstavili novi avtomobil z imenom California T.

Rojstvo v Ženevi: California T je novi in gotovo zelo želeni Ferrari.

Rojstvo v Ženevi: California T je novi in gotovo zelo želeni Ferrari.

Agencija Brand Finance ugotavlja, da je Ferrari izjemno znano ime v vsem svetu, vendar je po vrednosti ­– to ocenjujejo na približno 4 milijarde dolarjev ­– šele na 350. mestu; v tem pogledu je povsem spredaj ameriški Apple, katerega vrednost naj bi bila kar 105 milijard dolarjev.

Foto: Ferrari

Preberite tudi