Citroën Wild Rubis: naslednji iz linije DS Citroën Wild Rubis: naslednji iz linije DS
Citroënova linija DS se bo, kot kaže, kmalu razširila. Uradno je na voljo le pričujoča fotografija in kratek posnetek (http://www.youtube.com/watch?v=h-1DQ3pUVSY), skoraj zagotovo pa gre... Citroën Wild Rubis: naslednji iz linije DS
Citroën Wild Rubis: uradno razkritje 11. aprila v Šanghaju

Citroën Wild Rubis: uradno razkritje 11. aprila v Šanghaju

Citroënova linija DS se bo, kot kaže, kmalu razširila. Uradno je na voljo le pričujoča fotografija in kratek posnetek (http://www.youtube.com/watch?v=h-1DQ3pUVSY), skoraj zagotovo pa gre za športni terenec, zgrajen na platformi DS4 oziroma C4 Aircross.

Potemtakem lahko pričakujemo enake pogone, torej poznane motorje za prednji pogon ali dizelsko hibridno tehnologijo HYbrid4 za 4-kolesni pogon. Zelo verjetno bo novi DS, po nekaterih viri

h naj bi nosil ime DS-X, tudi prvi avtomobil tega koncerna, ki bo imel hibridni pogon v kombinaciji z bencinskim motorjem.

Zunanjost DS-X bo v veliki meri povzela oblikovne smernice, ki jih je nakazal koncept Numéro 9, poleg tega pa bo imel kot prvi Citroën na motorni maski logotip DS in ne dvojne strešice.

Kot športni terenec se bo s svojimi merami, pa tudi s prestižom, ki ga skušajo vdahniti seriji DS, vrinil v razred, kjer sta v tem trenutku močna Audi Q3 in BMW X1.

Citroën Numéro 9: znanilec novih oblikovalskih smernic te znamke

Citroën Numéro 9: znanilec novih oblikovalskih smernic te znamke

Foto: Citroën, VK