Audi Lunar Quattro: v vlogi filma Alien Audi Lunar Quattro: v vlogi filma Alien
O Audijevem sodelovanju s skupino Part-Time Scientists iz Berlina pri projektu X Prize smo tule že pisali. Na kratko: Audi pri tem prispeva znanje... Audi Lunar Quattro: v vlogi filma Alien

Audi Lunar Quattro: tokrat v filmski vlogi odkrivanja nevarnosti na neznanih planetih.

O Audijevem sodelovanju s skupino Part-Time Scientists iz Berlina pri projektu X Prize smo tule že pisali. Na kratko: Audi pri tem prispeva znanje iz področja lahke gradnje, štirikolesnega pogona, električnega in priključno-hibridnega pogona ter vožnje brez voznika.

Datum izstrelitve, december 2017, se nevarno bliža, a kot kaže so pri ekipi Part-Time Scienstists na svojo nalogo dobro pripravljeni. Medtem pa je iz Audija prišla vest, da bo malo, le 30 kilogramov težko vozilce, katerega pretežno aluminijaste delce so izdelali s tiskalnikom 3D, odigralo dokaj pomembno vlogo v filmu Aien: Covenant.

Gre za nov film te znane in priljubljene znanstveno-fantastične franšize režiserja Ridleya Scotta. Covenant je vesoljska ladja, namenjena kolonizaciji planetov, ki na oddaljenem planetu, ki se na prvi hip zdi kot nedotaknjen raj, naleti na svet nevarnosti. Audi Lunar Quattro je sestavni del te vesoljske ladje, namenjen odkrivanju skrivnosti planetov na daljavo brez nevarnosti za ljudi.

Pri Audiju so seveda nad to vlogo navdušeni, saj bo film širši javnosti predstavil njihovo vozilce, ki se bo tudi zares srečalo z odkrivanjem novega in neznanega (resda ‘le’ na Mesecu, a tudi to še zdaleč ni mačji kašelj), obenem pa poudarilo znanje te znamke na področju nekaterih pomembnih sodobnih tehnologij.

  • A173666_large
  • A173665_large
  • A173664_large
  • A173661_large
  • A173662_large
  • A173663_large

Tudi pri filmskem studiu 20th Century Fox so s sodelovanjem zadovoljni, ker bo Audi Lunar Quattro – za razliko od večine tehničnih rekvizitov – ena redkih delujočih, resničnih vesoljskih naprav v filmu in mu s tem dala svojevrsten pečat.

Premiera novega filma bo v kinematografih maja letos, torej dobre pol leta pred pravim nastopom vozilca na Luni.

Vinko Kernc

Foto: Audi

Video: 20th Century Fox, 3AM in Audi