Škoda Superb: večja prenova Škoda Superb: večja prenova
Pri Škodi je za prenovo na vrsti Superb v obeh karoserijskih različicah. Sredi meseca, ko ga bodo javnosti prvič pokazali na salonu v Šanghaju,... Škoda Superb: večja prenova
Škoda Superb: temeljita prenova obeh karoserijskih različic.

Škoda Superb: temeljita prenova obeh karoserijskih različic.

Pri Škodi je za prenovo na vrsti Superb v obeh karoserijskih različicah. Sredi meseca, ko ga bodo javnosti prvič pokazali na salonu v Šanghaju, bodo obiskovalci v živo videli njegovo izdatno prenovljene karoserijske poteze.

Vse do prednje šipe so vsi vidni karoserijski deli na novo oblikovani, vključno z motorno masko, logotipom nad njo in žarometoma, kjer je odslej na voljo tudi biksenonska tehnika in dnevne luči iz LED. Oblikovno in tehnično (LED) drugačne so tudi zadnje luči in del med lučmi, ki ima zdaj značilne trikotne elemente.

Znotraj so novi volanski obroči, materiali (in vzorci na njih) za sedežne prevleke, dekorativni elementi in rjavo-slonokoščena barvna kombinacija okolja – slednje le v paketu L&K. Nova je tudi možnost nastavljanja vzdolžnega pomika sovoznikovega sedeža z zadnje klopi.

Novosti v pogonu: motorji so za 19 odstotkov čistejši, predvsem zaradi sistema start-stop z regeneracijo zavorne energije. Prvič tudi ponujajo menjalnik DSG (6) v kombinaciji z močnejšim od 2-litrskih turbodizlov (125 kW).

Superb prve generacije so predstavili leta 2001, od leta 2008 oziroma 2009 (Combi) pa je na trgih druga generacija.

Superb2FL_2 Superb2FL_3

Foto: Škoda