Renault Talisman Grandtour: z mislimi na evropske kupce Renault Talisman Grandtour: z mislimi na evropske kupce
Nedavno predstavljena velika Renaultova limuzina bolj kot na evropske cilja na azijske in morda na ameriške kupce, pravkar pokazana različica Grandtour pa bo vsekakor... Renault Talisman Grandtour: z mislimi na evropske kupce
Renault Talisman Grandtour: do slabih 1.700 litrov prostora v lažje dostopnem prtljažniku.

Renault Talisman Grandtour: do slabih 1.700 litrov prostora v lažje dostopnem prtljažniku.

Nedavno predstavljena velika Renaultova limuzina bolj kot na evropske cilja na azijske in morda na ameriške kupce, pravkar pokazana različica Grandtour pa bo vsekakor bolj pisana na kožo Evropejcem. Na ogled bo, tako kot limuzina, na salonu avtomobilov v Frankfurtu prihodnji mesec.

Ker je Grandtour le karoserijska različica Talismana, večina znanega velja tudi zanj, vključno z merami: medosje meri 2,81 metra, gabariti pa so 4,86 krat 1,87 krat 1,46 metra. Tudi kombiju se pokrov prtljažnika odpira električno, le da tu meri dober meter v širino. Nakladalna višina znaša slabih 60 centimetrov.

  • 00087732c
  • Renault_70807_global_enc
  • 00087739c
  • Renault_70817_global_enc

Toda prtljažnik je v Grandtourju veliko večji in bolj uporaben. V osnovi ga je nad 1,1 metra dolžine 572 litrov, na 2 metra podaljšan (klop je, jasno, deljiva tretjinsko) pa meri slabih 1.700 litrov. Zadaj podaljšana streha pa ni le vprid prtljažniku, pač pa tudi višini na zadnji klopi, ki je je za 3 centimetre več kot v limuzini.

Vse drugo, vključno z motorji, je enako kot pri limuzini in zelo podobno kot pri Espacu, ki si s Talismanom deli platformo. Talisman bo v Evropi naprodaj v prvi polovici 2016.◄

Foto in video: Renault