Pariz 2014: Škoda Fabia Combi Pariz 2014: Škoda Fabia Combi
Potem ko so pred dobrim mesecem pri Škodi objavili prve fotografije nove generacije Fabie, so do pariškega salona pripravili še njeno kombijevsko različico. Nastala... Pariz 2014: Škoda Fabia Combi
Škoda Fabia Combi: hkraten nastop na trgu s 5-vratno karoserijsko različico.

Škoda Fabia Combi: hkraten nastop na trgu s 5-vratno karoserijsko različico.

Potem ko so pred dobrim mesecem pri Škodi objavili prve fotografije nove generacije Fabie, so do pariškega salona pripravili še njeno kombijevsko različico.

  • FaC_002
  • FaC_004
  • FaC_001

Nastala je po preskušenem receptu: podaljšan zadnji previs, podaljšana streha in dodatno bočno okno na zadnjem delu avtomobila. Čeprav se zdi, da so zadnja vrata pri kombijevski različici enaka kot pri 5-vratni, ni tako – kombijev zadek je bolj kot tistemu od kombilimuzine podoben Octaviinemu.

In ker je tole ‘Simply Clever’ (preprosto bister), je osnovnega prtljažnika za 530 litrov, povečanega do 1.395 litrov (govorijo o razrednem rekordu), ob tem pa še dodatnih 17 ‘Simply Clever’ rešitev za večjo praktičnost in uporabnost, med drugim serijska strgalka za led pod pokrovčkom za gorivo.

V primerjavi s predhodnikom je Fabia Combi za centimeter daljša in za celih devet širša, pa za dobre tri nižja. Ponudili jo bodo s šestimi motorji (3+3) z močmi od 55 do 81 kilovatov, vsi motorji pa že zadostijo normam EU6. Tako kot 5-vratni model bo tudi Combi naprodaj v začetku prihodnjega leta.◄

Foto: Škoda