Iz Mlade Boleslav 100-tisoči Citigo Iz Mlade Boleslav 100-tisoči Citigo
Češka Škoda je v zadnjih letih naredila velik korak naprej, kar po svoje potrjujejo produkcijske in druge številke. Končno to potrjuje tudi Citigo, saj... Iz Mlade Boleslav 100-tisoči Citigo
Citigo je očitno dovolj primeren oziroma privlačen za evropski avtomobilski trg.

Citigo je očitno dovolj primeren oziroma privlačen za evropski avtomobilski trg.

Češka Škoda je v zadnjih letih naredila velik korak naprej, kar po svoje potrjujejo produkcijske in druge številke. Končno to potrjuje tudi Citigo, saj je te dni iz tovarne v Mladi Boleslav pripeljal stotisoči avtomobil.

Citigo je narejen na isti osnovi kot VW Up! In Seat Mii, lani pa se je njegova prodaja povečala za nič manj kot 51 odstotkov. Z dolžino 356 centimetrov, z dobro izrabo prostora ter z ustrezno motorno in drugo tehnološko opremljenostjo je očitno dovolj privlačen za evropski avtomobilski okus oziroma kupce.

Gotovo ima svojo težo tudi dejstvo, da je ob preskusnem trčenju pri EuroNCAP dobil najvišjo možno oceno (tam so sicer opravili trčenje z VW UP!, vendar so rezultati veljali tako za Citigo kot Mii) ter tako na najboljši možen način dokazal, da spada med zelo varne avtomobile – kljub skromnim, urbanim dimenzijam.

Citigo NCAP

Pri EuroNcap je mala škoda dobila najvišjo oceno, torej pet zvezdic.