Carlos Ghosn v Novem mestu! Carlos Ghosn v Novem mestu!
Prihodnjo sredo bodo v novomeškem Revozu odprli nove proizvodne linije, na katerih bo stekla izdelava novega Twinga in tudi Smarta. Ob tej priložnosti bo... Carlos Ghosn v Novem mestu!
Carlos Ghosn prihaja v novomeški Revoz na krst novih proizvodnih linij, kjer bo nastajal dvojček Twingo-Smart.

Carlos Ghosn prihaja v novomeški Revoz na krst novih proizvodnih linij, kjer bo nastajal dvojček Twingo-Smart.

Prihodnjo sredo bodo v novomeškem Revozu odprli nove proizvodne linije, na katerih bo stekla izdelava novega Twinga in tudi Smarta. Ob tej priložnosti bo tovarno obiskal Carlos Ghosn, predsednik skupine Renault-Nissan, družbo pa naj bi mu delala tudi predsednica slovenske vlade Alenka Bratušek.

To je za novomeško tovarno vsekakor pomemben dogodek, saj se tako končuje investicija, vredna vsaj 150 milijonov evrov. Kot je bolj ali manj znano, bo kmalu stekla izdelava novega Renaulta Twingo, na isti proizvodni liniji pa bo v okviru sodelovanje med Renault-Nissanom in Mercedes-Benzom oziroma Smartom nastajal tudi novi Smart Forfour. Omenjena investicija oziroma začetek izdelave novega avtomobila pa prinaša tudi nova delovna mesta, kajti novomeška tovarna bo zaposlila približno 270 ljudi, od tega 70 stalno, druge pa začasno.

Revoz je lani izdelal nekaj več kot 93 tisoč avtomobilov, kar je seveda bistveno manj kot v preteklih letih, ko je iz Novega mesta pripeljalo tudi po več kot 200 tisoč vozil. Lani so ustavili proizvodnjo modela Renault Wind, ki na splošno velja za dokaj neuspešen avtomobil, z novim Twingom pa si seveda obetajo precej drugačne čase. Revoz je lani zaposloval približno 2.000 ljudi, zaradi skromnejše proizvodnje v zadnjih letih pa ni bil več največji slovenski izvoznik.

Novi Renault Twingo, ki so ga uradno oziroma dokončno predstavili na letošnjem ženevskem avtomobilskem salonu, prinaša marsikaj novega ali vsaj zanimivega. Tako bo v tretji generaciji prvič in izključno na voljo zgolj petvratna karoserijska varianta, ki bo imela motor nameščen v zadku, pogon pa bo šel na zadnji kolesni par. Vsaj za sedaj Renault vztraja pri odločitvi, da ne bo ponudil električne variante, medtem ko naj bi šel Smart Forfour tudi na elektriko. Tega bodo uradno pokazali na oktobrski razstavi avtomobilov v Parizu, nekako tedaj pa naj bi stekla tudi prodaja novega Twinga.

Novi Renault Twingo ne bo drugačen zgolj navzven, pač pa tudi pod pločevino.

Novi Renault Twingo ne bo drugačen zgolj navzven, pač pa tudi pod pločevino.