Toyota Adria: storitev souporabe vozil DriveMe Toyota Adria: storitev souporabe vozil DriveMe
Na podlagi lastnih izkušenj so se pri Toyoti Adria odločili zasnovati storitev souporabe vozil, ki izboljšuje učinkovitost izrabe posameznih službenih vozil. Imenuje se DriveMe... Toyota Adria: storitev souporabe vozil DriveMe

Toyota DriveMe: sprva le v BTC, kasneje morda tudi izven Slovenije.

Na podlagi lastnih izkušenj so se pri Toyoti Adria odločili zasnovati storitev souporabe vozil, ki izboljšuje učinkovitost izrabe posameznih službenih vozil. Imenuje se DriveMe in je že na voljo šestim podjetjem.

  • 2019-09-17 11.18.24awcc
  • 2019-09-17 11.18.48 HDR-1wc
  • 2019-09-17 10.21.20ca

Statistika pravi, da je službeni avtomobil v povprečju v uporabi zgolj 10 odstotkov časa, kar ponuja veliko manevrsko polje za izboljšavo. Toyota Adria je v sodelovanju s podjetjem AV Living Lab ter z ljubljanskim BTC zagnala storitev DriveMe, ki bo prve tri mesece na voljo šestim podjetjem v BTC, na razpolago pa je šest vozil. Že v kratkem nameravajo na istem področju storitev ponuditi 30 partnerjem (preko 1.000 zaposlenih!) na območju BTC City, s časom pa načrtujejo storitev razširiti tudi na druge lokacije. Vozila za DriveMe so izključno hibridna (Toyoti Corolla in RAV4 ter Lexusa UX in ES) in z največ 10.000 prevoženimi kilometri. Pogodbeniki bodo lahko vozila rezervirali preko aplikacije (Andriod in iOs) ali preko spleta. Partnerstvo z BTC temelji na tem, da se pri slednjih zavedajo naraščajoče prometne gneče na področju trgovskega središča in jo skušajo na različne načine omiliti – kar obljublja tudi storitev DriveMe. Pogodbeniki imajo seveda drugačne prednosti: manj skrbi (logistika) ter manj stroškov z voznim parkom.

Trenutni cenik je razdeljen na dve obdobji. Med 8. in 17. uro (poslovni najem, vsak delovnik) stane enourni najem od 9 do 19 evrov (odvisno od izbranega najema), daljši najem seveda uro poceni. Tako stane 8-urni najem od 48 do 110 evrov. Od 17.30 do 7.30 (popoldanski najem) je najem možen od ponedeljka do četrtka in sicer za od 20 do 38 evrov. V ceno je vključena tudi določena prevožena razdalja, nadaljnji kilometri se obračunajo dodatno.

Pri Toyoti so izračunali, da je njihova storitev DriveMe (sad slovenskega znanja) najcenejša med vsemi podobnimi.◄

Foto: VK