Opel Crossland X: slovenska predpremiera Opel Crossland X: slovenska predpremiera
Prva letošnja ženevska salonska novost je že prišla v Slovenijo. To je Oplov Crossland X, po definiciji križanec (čeravno pri slovenskem Oplu menijo, da... Opel Crossland X: slovenska predpremiera

Opel Crossland X: cenovno umeščen med Corso in Mokko X bo stal od 14.490 evrov naprej.

Prva letošnja ženevska salonska novost je že prišla v Slovenijo. To je Oplov Crossland X, po definiciji križanec (čeravno pri slovenskem Oplu menijo, da je beseda ‘crossover’ zanj bolj primerna), ki se je v Sloveniji pokazal predpremierno, pravo premiero pa bo doživel na ljubljanskem salonu avtomobilov.

Crossland X je prvi Oplov križanec in dopolnjuje njihovo družino ‘X’, konec leta pa jo bo na slovenskem trgu dopolnil še nekoliko večji Grandland X. V nasprotju s pisanji v domačem in tujem tisku pri Oplu pravijo, da Crossland ni zamenjava za Merivo temveč dopolnitev njihove ponudbe.

  • 1VK_9976aw
  • 1VK_9987aw
  • 1VK_9980a
  • 1VK_0007aw
  • 1VK_9998ca
  • 1VK_0001caw
  • 1VK_0003caw

Za Crossland pravijo, da je značilen družinski avtomobil z bolj prostorno notranjostjo kot Astra, z vzdolžno pomično (150 mm) zadnjo klopjo ter z velikim prtljažnikom (410-520/1.255 litrov). Znotraj ponuja 8-palčni zaslon z vsemi pritiklinami (povezljivost s telefoni Apple in Android, OnStar, …), kot prvi Opel pa bo na voljo tudi s projicirnim zaslonom. Varnostni asistenčni sistemi so seveda prav tako del ponudbe.

Prednji kolesi bodo gnali 3- in 4-valjni bencinski in dizelski motorji, izbrati pa bo moč med tremi osnovnimi paketi opreme. Cenovno bo uvrščen med Corso in Mokko X, Slovenija pa je ena prvih dežel, ki je objavila osnovno ceno za ta novi Opel. Tako bo različica 1.2 (60 kW) Selection naprodaj za 14.490 evrov.

S predprodajo bodo pričeli na Slovenskem avtomobilskem salonu (od 27. marca dalje), avtomobili pa bodo na naš trg začeli prihajati v začetku poletja. Letos naj bi jih na našem trgu prodali okoli 400, v prihodnjem (polnem) letu pa 700.◄

Foto: VK