Maserati: dve evropski novosti za Ženevo Maserati: dve evropski novosti za Ženevo
Srečneži, ki so se potikali po avtomobilskih salonih po svetu, so že lahko videli dva nova Maseratija, ostali imajo to priložnost v Ženevi. Prvi... Maserati: dve evropski novosti za Ženevo
Z ogljikokeramičnimi zavorami Brembo: Maserati Gran Turismo MC Stradale

Z ogljikokeramičnimi zavorami Brembo: Maserati Gran Turismo MC Stradale

Srečneži, ki so se potikali po avtomobilskih salonih po svetu, so že lahko videli dva nova Maseratija, ostali imajo to priložnost v Ženevi. Prvi je štirisedežni kupe GranTurismo MC stradale, za katerga pravijo, da je optimalni kompromis med športnostjo in luksuzom iz Modene, kjer ga bodo tudi izdelovali.

Maserati 2cInspiracija zanj je dirkaška različica tega kupeja, od koder je povzel karbonski pokrov motorja in nekaj drugih detajlov na zunanjosti ter bolj dirkaško nastrojeno notranjost. Motor je seveda 460-»konjski« (343 kW) V8, menjalnik pa robotiziran 6-stopenjski. Največja hitrost: 303 kilometre na uro.

Druga novost je novi Quattroporte, ki se z videzom vse bolj približuje Maseratijevim kupejem in s tem dobro skriva tako limuzinsko zasnovo s štirimi vrati kot precejšnjo dolžino skoraj 5,3 metra. Dva nova motorja sta predvidena zanj, 3-litrski V6 Twin Turbo (306 kW oziroma 410 »konj«, 550 Nm) in 3,8-litrski V8 Twin Turbo (395 kW oziroma 530 »konj«, 710 Nm), menjalnik pa je za oba 8-stopenjski samodejni ZF. Za več notranjega prostora je medosje pri novi generaciji daljše, za boljšo lego na cesti pa je razdelitev mase med osi simetrična. Izdelovali ga bodo v novi tovarni v Torinu.

Le 4,7 oziroma 4,9 sekunde z mesta do 100 kilometrov na uro: Maserati Quattroporte.

Le 4,7 oziroma 4,9 sekunde z mesta do 100 kilometrov na uro: Maserati Quattroporte.

Foto: Maserati