Ghosn najbolje plačani japonski avtomobilski menedžer Ghosn najbolje plačani japonski avtomobilski menedžer
Carlos Ghosn, prvi mož korporacije Renault-Nissan, je bil lani najbolje plačani japonski avtomobilski direktor oziroma menedžer. To je se je v zadnjih petih letih... Ghosn najbolje plačani japonski avtomobilski menedžer
Carlos Ghosn je že nekaj let najbolje plačani japonski avtomobilski menedžer.

Carlos Ghosn je že nekaj let najbolje plačani japonski avtomobilski menedžer.

Carlos Ghosn, prvi mož korporacije Renault-Nissan, je bil lani najbolje plačani japonski avtomobilski direktor oziroma menedžer. To je se je v zadnjih petih letih zgodilo že četrtič.

Poslovno leto se na Japonskem konča 31. marca, Ghosn pa je na svoj račun za ta čas dobil 995 milijonov jenov oziroma 9,8 milijona dolarjev plače oziroma različnih bonusov za vodenje Nissana. To je bilo za 0,7 odstotka več kot leto prej, so sporočili na srečanju delničarjev omenjenega japonskega avtomobilska proizvajalca. Upoštevajoč še dividende, se je Ghosnov račun odebelil za več kot milijardo jenov oziroma 10 milijonov dolarjev.

Pri Renaultu je Ghosn lani zaslužil bistveno manj, in sicer 2,3 milijona evrov oziroma 3,1 milijona dolarjev. Zanimivo je, da je s tistim, kar je dobil za vodenje Nissana, več kot za štirikrat prehitel Akia Toyodo, predsednika največje japonske in tudi sicer največje avtomobilske tovarne Toyota, čeprav je Nissan v minulem poslovnem letu ustvaril eno petino dobička Toyote. Akio Toyoda je za omenjeno obdobje dobil 230 milijonov jenov plače in bonusov, predsednik Honde Takanobu Ito kot druge največje japonske avtomobilske tovarne pa 150 milijonov jenov. Če pa bi upoštevali zgolj vrednost dividend, ki jih je dobil Akio Toyoda, potem je bil vendarle precej na boljšem kot Carlos Ghosn. Šef Toyote je dobil (ob plači in bonusih) še 757 milijonov jenov,  Ghosn pa ‘le’ 93 milijonov jenov.

Sicer pa je znano, da so najbolje plačani avtomobilski menažerji v ZDA, Evropa je nekje na sredini, Japonska pa precej zadaj. Podatkov o tem, koliko zaslužijo vodilni recimo na Kitajskem, še ni. Alan Mulally, prvi človek Forda, je v letu 2013 zaslužil skupaj 23 milijonov dolarjev, Mary Barra, izvršna direktorica General Motorsa (GM), ki je na ta položaj prišla januarja letos, pa naj bi za delo v 2014 dobila okoli 14,4 milijona dolarjev. Martin Winterkorn, predsednik koncerna Volkswagen (VW), pa je lani zaslužil 15 milijonov evrov oziroma 20,4 milijona dolarjev.◄

Akio Toyoda je za vodenje Toyota dobil manj kot Ghosn, toda ker je velik delničar, mu je kapnilo veliko dividend.

Akio Toyoda je za vodenje Toyota dobil manj kot Ghosn, toda ker je velik delničar, mu je kapnilo veliko dividend.