Bentley ima novega šefa Bentley ima novega šefa
 V zadnjem času se kar vrstijo spremembe na najpomembnejših mestih avtomobilskih tovarn. Tako je prvi človek Bentleyja, ki je v lasti koncerna Volkswagen (VW),... Bentley ima novega šefa
Wolfgang Dürheimer bo 1. junija prevzel krmilo Bentleyja, za seboj pa ima bogato poklicno kariero.

Wolfgang Dürheimer bo 1. junija prevzel krmilo Bentleyja, za seboj pa ima bogato poklicno kariero.

 V zadnjem času se kar vrstijo spremembe na najpomembnejših mestih avtomobilskih tovarn. Tako je prvi človek Bentleyja, ki je v lasti koncerna Volkswagen (VW), postal Nemec Wolfgang Dürheimer.

Dürheimer bo 1. junija na tem mestu zamenjal prav tako Nemca in prav tako Wolfganga, in sicer dr. Schreiberja, ki naj bi prevzel pomembno mesto znotraj VW. Dürheimer je bil doslej odgovoren za področje avtomobilskega športa pri VW,  za njim pa je bogata kariera. Tako je bil vodja tehničnega razvoja pri Audiju, služboval tako pri Bugattiju kot Porscheju, kjer je menda odigral pomembno vlogo pri razvoju prve in druge generacije Porscheja Cayenne. Menda je bilo prav to pomembno pri odločitvi zanj, saj se Bentley pripravlja na predstavitev športnega terenca. Ta naj bi se na trgih pojavil leta 2017, osnovo pa naj bi si sposodil pri omenjenem Cayennu. Vsaj omembe vredno je, da je bil novi šef Bentleyja nekoč tudi pri münchenskem BMW, k Porscheju pa je prestopil leta 1999.

Bentley je lani posloval zelo dobro, saj je prodal 10.120 avtomobilov, kar je bilo 19 odstotkov več kot leta 2012, hkrati pa je bil njegov promet večji za 15 odstotkov in dosegel vrednost 1,2 milijarde evrov. Še bolj je pomemben podatek, da se je dobiček povečal za skoraj 70 odstotkov na dobrih 120 milijonov evrov. Dobro mu gre tudi letos, saj se je posel povečal za 17 odstotkov, še posebej dobro pa se prodaja Bentley Flying Spur.

Bentley Flying Spur je avto, ki tovarni prinaša veliko kupcev in seveda denarja.

Bentley Flying Spur je avto, ki tovarni prinaša veliko kupcev in seveda denarja.