Ženeva 2015: Citroën Berlingo Mountain Vibe Concept Ženeva 2015: Citroën Berlingo Mountain Vibe Concept
Citroën bo v Ženevi v začetku marca na salonu avtomobilov pokazal novi Berlingo. Pred to premiero pa je na ogled fotografija koncepta, ki že... Ženeva 2015: Citroën Berlingo Mountain Vibe Concept
Citroën Berlingo MVC: namenjen pobegu v naravo, sicer pa napovednik novega Berlinga.

Citroën Berlingo MVC: namenjen pobegu v naravo, sicer pa napovednik novega Berlinga.

Citroën bo v Ženevi v začetku marca na salonu avtomobilov pokazal novi Berlingo. Pred to premiero pa je na ogled fotografija koncepta, ki že sloni na novem modelu.

Ime tega koncepta jasno namiguje, čemu bi lahko služil. Tudi z videzom je tako: odet je v nežno zeleno, tako nežno, da je skoraj bela, na njem pa so topografske črte v roza barvi (‘InfraPink’), tako kot še nekateri drugi dodatki na karoseriji in v notranjosti.

Ta MVB precej spominja na nežno terensko različico XTR – z zaščito obrob blatnikov ter pragov. Na konceptu so še snežne verige, sistem po imenu Grip Control pa skrbi za boljši pogon na slabi podlagi.

Drugo generacijo Berlinga je Citroën predstavil leta 2008, slonela pa je na zdaj že ‘pokojnem’ C4. Po splošni logiki je sicer zdaj čas za povsem novo generacijo, na podlagi videza s pričujoče fotografije in če se spomnimo, da je prvi Berlingo živel kar 12 let, pa lahko sklepamo, da gre le za osvežen videz, delno prilagojen tudi novim varnostnim zahtevam (varnost pešcev pri trčenju – daljši prednji odbijač), ter posodobljeno tehniko z motorji na čelu.◄

Foto: Citroën