Volvo: prenovljeni veliki modeli Volvo: prenovljeni veliki modeli
Svoje tri velike modele, V70, XC70 in S80, je Volvo prenovil tako zunaj kot pod kožo. Z zunanjostjo, kateri so dodali nekaj dodatkov za... Volvo: prenovljeni veliki modeli
Vovlo V70

Vovlo V70

Svoje tri velike modele, V70, XC70 in S80, je Volvo prenovil tako zunaj kot pod kožo. Z zunanjostjo, kateri so dodali nekaj dodatkov za več elegance, so jih hoteli oblikovno zbližati, zato so jim nadeli bolj podobne odbijače, motorne maske, žaromete z dnevnimi lučmi in zadnje luči.

Volvo S80

Volvo S80

Motorjem so znižali porabo (za S80 D2 pravijo, da ima s 4,1 normnih litrov na 100 kilometrov rekord v svojem razredu), njihov HMI (vmesnik med človekom in upravljanjem različnih funkcij) Sensus pa zmore zdaj na 7-palčnem zaslonu priklicati tudi svetovni splet. Od tam lahko pretaka glasbo, dostopa do radijskih postaj, dostopa do Google Maps, poišče brezplačna parkirišča, poišče zanimivosti iz okolice na podlagi baze Wikipedie, poišče servis Volvo ali prikaže vremenske napovedi. Brskanje po spletu omogoča le pri mirovanju.

Sistem zaznavanja pešcev s samodejnim zaviranjem

Sistem zaznavanja pešcev s samodejnim zaviranjem

Druge tehnične novosti: aktivna žarometa (tudi aktivni preklop med dolgimi in zasenčenimi), ogrevani prednja šipa, volanski obroč in zavolanski prestavni ročici, poleg tega pa je še izboljšan varnostni paket Intelli Safe. Samodejno zaviranje (City Safety) je zdaj serijski, vsi trije modeli imajo tudi sistema zaznavanja pešca s samodejnim zaviranjem in sistem prepoznava tudi prometne znake ter jih prikazuje na zaslonu.

Volvo V70

Volvo V70

Volvo S80

Volvo S80

Volvo XC70

Volvo XC70

Volvo XC70

Volvo XC70

Foto: Volvo