Toyota: optimistično v 2018 Toyota: optimistično v 2018
Pri Toyoti so razgrnili stanje in napovedi za prihodnje leto v Sloveniji. Dve stvari pri tem izstopata: hibridna vozila in znamka Lexus. Na osnovi... Toyota: optimistično v 2018

Lexus NX: uspešen športni terenec dolžine dobre 4,6 metra.

Pri Toyoti so razgrnili stanje in napovedi za prihodnje leto v Sloveniji. Dve stvari pri tem izstopata: hibridna vozila in znamka Lexus. Na osnovi čvrstih temeljev pri obeh napovedujejo optimistično novo leto.

V primerjavi z letom 2016 so pri Toyoti zabeležili kar 38-odstotno rast prodaje, pri tem pa so posebej veseli visokega deleža hibridnih vozil. Športnih terencev RAV4, denimo, prodajo kar 80 odstotkov s hibridnim pogonom. Preko celotne prodajne palete je delež hibridov 33 odstotkov (lani 19), prihodnje leto pa naj bi jih bilo že 40 odstotkov. Skupaj naj bi prihodnje leto prodali kar 2.300 avtomobilov.

Lexus CT: vstopnica v prestižni klub japonske znamke Lexus.

Lexus je po slovenskem zagonu pred recesijo v zadnjih letih nekoliko počival, medtem pa se je ponudba modelov te znamke precej povečala – zdaj šteje že 8 modelov. Najnovejša aduta ob ponovnem zagonu znamke na naših tleh sta prenovljena modela NX in CT. Oba sta, med drugim, dobila nova odbijača, novo armaturno ploščo z večjim osrednjim zaslonom (10,3 palca), boljšo izolacijo kabine, boljše vzmetenje in izboljšan hibridni sistem. Model CT 200h je naprodaj za od 26.900 evrov, NX 300h pa za od 45.450 evrov. Pri Lexusu pravijo, da so njihovi modeli, upoštevaje primerljivo tehniko in opremljenost, za 8 do 10 odstotkov ugodnejši od tekmecev.

V letu 2018 bodo pri Lexusu prenovili ljubljanski prodajni salon, pri tem skušali doseči najboljše možno zadovoljstvo svojih kupcev in prodati 120 vozil. Za leto 2019 napovedujejo dva nova modela: manjši športni terenec UX in novo luksuzno limuzino.◄

Foto: Toyota