Škoda Superb: znova tudi kot kombi Škoda Superb: znova tudi kot kombi
Čeprav Škoda Superb zaradi svoje velikosti ne sodi ravno med tiste avtomobile, ki bi jih Slovenci množično kupovali, vlada zanjo presenetljivo veliko zanimanja. Menda... Škoda Superb: znova tudi kot kombi
Škoda Superb Combi: rekorden prostor za potnike in prtljažnik v svojem razredu.

Škoda Superb Combi: rekorden prostor za potnike in prtljažnik v svojem razredu.

Čeprav Škoda Superb zaradi svoje velikosti ne sodi ravno med tiste avtomobile, ki bi jih Slovenci množično kupovali, vlada zanjo presenetljivo veliko zanimanja. Menda bo še več radovednosti namenjeni različici Combi, ki so jo pri Škodi pravkar napovedali.

  • SC_0135c
  • 150526 SKODA Superb Combi 001

Seveda so, poleg fotografij zunanjosti, podatki precej skopi. Poleg tistih, ki jih najdete v tabeli spodaj, in ob dejstvu, da gre ‘le’ za karoserijsko različico že poznanega 5-vratnega Superba (kombilimuzina), pri Škodi napovedujejo za slabe 4 centimetre več komolčnega prostora na prednji klopi in za natanko 7 centimetrov več na zadnji kot pri prejšnji generaciji. Nad sedeži spredaj je prostora za 5 milimetrov manj kot meter, zadaj pa celo za milimeter več od metra.

  • sc_0068cc
  • 150526 SKODA Superb Combi 003c

Da je oblikovno naredila velik korak naprej, je razvidno iz pričujočih fotografij, prav tako pa to velja za vgrajeno tehniko, od motorjev in pogona v celem do varnostnih elementov, elementov opreme in povezljivosti.

  • sc_0070cjc
  • 150526 SKODA Superb Combi 002c

Javnosti jo bodo prvič predstavili jeseni na salonu avtomobilov v Frankfurtu, istega meseca pa bo na najbolj pomembnih trgih stekla tudi prodaja.◄

Škoda Superb: tabela primerjave dveh generacij.

Škoda Superb: tabela primerjave dveh generacij.

Foto: Škoda