Peugeot: v Ženevi napoved ofenzive Peugeot: v Ženevi napoved ofenzive
Peugeot je že pred kratkim napovedal prehod svojih modelov v nekoliko višji cenovni razred in se na tak način nekoliko odmakniti od sestrske koncernske... Peugeot: v Ženevi napoved ofenzive
Peugeot 2008: od 98 gramov ogljikovega dioksida na kilometer naprej.

Peugeot 2008: od 98 gramov ogljikovega dioksida na kilometer naprej.

Peugeot je že pred kratkim napovedal prehod svojih modelov v nekoliko višji cenovni razred in se na tak način nekoliko odmakniti od sestrske koncernske znamke Citroën. Eden od primerov te namere je tudi njihov 2.700 kvadratnih metrov velik razstavni prostor na salonu v Ženevi in 30 vozil te znamke na njem.

Med njimi bo kar sedem kosov novega malega križanca 2008, ki s 4,16 metra dolžine sodi v razred kompaktnih športnih terencev in ki bo skušal osvojiti kupce treh celin. Pogonski stroji bodo dizelski e-HDi in novi bencinski trivaljniki. Novi 2008 pa ima tudi pionirsko nalogo predstaviti najnovejšo Peugeotovo hibridno pogonsko tehnologijo HYbrid Air (http://www.avtofil.si/tehnicne-inovacije-pri-psa-peugeot-citroen/), pri kateri so električni del hibridnega pogona zamenjali s pnevmatsko hidravličnim. Hibridno gnana vozila bodo nasploh v številni zasedbi na tem razstavnem prostoru.

HYbrid Air: stisnjen zrak namesto elektrike v hibridnem pogonu.

HYbrid Air: stisnjen zrak namesto elektrike v hibridnem pogonu.

Hkrati bodo predstavili lepi športni kupe RCZ kot R Concept, ki se bo konec leta spremenil v serijski RCZ R s 190 kilovati (260 »konj«), kar pomeni, da bo to najzmogljivejši serijski Peugeot doslej. Pri tem bo normni izpust ogljikovega dioksida le 155 gramov na kilometer. R bo imel športnejše podvozje in delno zaporo diferenciala z zobniškim predležjem Torsen.

Foto: Peugeot

Preberite tudi