Mercedes-Benz GLE Coupé: na slovenskem trgu Mercedes-Benz GLE Coupé: na slovenskem trgu
GLE je, kot so nedavno oznanili pri Daimlerju, nova oznaka za dosedanji M oziroma ML. Toda še preden se je pojavil novi oziroma prenovljeni... Mercedes-Benz GLE Coupé: na slovenskem trgu
MB GLE Coupé: kupejevska različica sedanjega ML in neposreden tekmec X6.

MB GLE Coupé: kupejevska različica sedanjega ML in neposreden tekmec X6.

GLE je, kot so nedavno oznanili pri Daimlerju, nova oznaka za dosedanji M oziroma ML. Toda še preden se je pojavil novi oziroma prenovljeni ML (torej GLE), je na trge že prišel GLE Coupé. V Sloveniji stane od 76.600 evrov.

M je možem v Stuttgartu že od samega začetka povzročal sive lase, saj so se takoj oglasili njihovi ‘kolege’ iz Münchna, kjer so na črko M še posebej občutljivi – in prav presenetljivo je, da tega v Stuttgartu niso vedeli. No, izšlo se je tako, da je bil rezultt 1:1, na avtomobile so lahko lepili M pred številčno oznako motorja, drugod so morali uporabljati oznako ML.

Potem se je družina modelov znamke Mercedes-Benz močno razširila in nedavno so korenito spremenili poimenovanje; dokler se ne navadimo, bo nekaj zmede, na koncu pa več reda in logike pri poimenovanju.

1 2 3 4 5 6 7 8

GLE Coupé je torej kupejevska različica modela GLE, ki bo na trge prav tako prišel v kratkem in ki bo v osnovi prenovljeni ML, a tudi z novim imenom. Takole gledano je GLE Coupé torej tisto, kar je pri BMW X6, katerega uspešnosti prodaje iz Stuttgarta že tradicionalno ne morejo sproščeno gledati.

V slovenskem ceniku je 5 osnovnih različic; najcenejša je 350 d 4Matic (že omenjenih 76.600 evrov), najdražja pa 63 AMG S 4Matic (debelih 176.300 evrov). Vmes so še osnovna bencinska različica 400 4Matic (81.130 evrov) in dve različici, ki se kitita z oznako AMG. Pri slovenskem zastopniku pravijo, da gre za kupe, ki je najboljši na vsakem terenu. Držimo pesti, da se bo res izkazalo tako.◄

Foto: Daimler