Jaguar C-X17: dejstva in ugibanja Jaguar C-X17: dejstva in ugibanja
Po neki preprosti logiki znakovni oznaki C-X16 sledi C-X17. Če se še spomnite, predlani je Jaguar na salonu v Frankfurtu pokazal koncept C-X16, hibridni... Jaguar C-X17: dejstva in ugibanja
Jaguar C-X17: nova platforma, verjetno pa tudi novi Jaguar, kot ga še ni bilo.

Jaguar C-X17: nova platforma, verjetno pa tudi novi Jaguar, kot ga še ni bilo.

Po neki preprosti logiki znakovni oznaki C-X16 sledi C-X17. Če se še spomnite, predlani je Jaguar na salonu v Frankfurtu pokazal koncept C-X16, hibridni športni kupe, iz katerega je potem nastal F-Type, sicer povsem klasično gnani, a oblikovno čudoviti kupe in kasneje še kabriolet. Pri podjetju JLR očitno konje stavijo bolj na Frankfurt kot na Ženevo ali Pariz, zato je zdaj, po dveh letih, prav tu na vrsti C-X17.

Uradno je zgodba podobna kot z Volvovim Concept Coupéjem, saj je uradno poslanstvo obeh pokazati eno od možnih nadgradenj neke nove platforme in v tem primeru torej predstavlja tehnično premiero osnove Jaguarjev naslednjih let.

Neuradna so pa ugibanja. S slike bi lahko sklepali, da gre za kombijevsko različico, morda celo da gre za prvi Jaguar, ki ne bo cestno športen, ampak se bo uvrščal v vse bolj popularno družino križancev. Se pravi da bo nekaj dlje od tal, da bo imel (lahko?) 4-kolesni pogon, nadzor nad spustom po slabi podlagi in čvrste(jše) bočne zaščite v slogu mehkih terencev. Jasno, v isti hiši znajo narediti ene najboljših terencev vseh oblik in skoraj zagotovo Jaguar v takšni organizaciji ne bo predstavil neposrednega tekmeda, denimo, Range Roverju.

Več bo znanega že v ponedeljek, 9. septembra, ko bodo ta koncept predpremierno pokazali na Facebooku in zelo verjetno tudi novinarjem na predfrankfurtskem sprejemu.

Foto: Jaguar