Hyundai i10: v slovenskih prodajnih salonih Hyundai i10: v slovenskih prodajnih salonih
Nova generacija Hyundaievega i10 je nov avtomobil na novi platformi, v primerjavi s prejšnjim pa je nekoliko daljši, opazno nižji in bistveno širši. S... Hyundai i10: v slovenskih prodajnih salonih
Hyundai i10: zrelejši, bolje opremljen, kakovostno zasnovan in izdelan ter barvno živahen.

Hyundai i10: zrelejši, bolje opremljen, kakovostno zasnovan in izdelan ter barvno živahen.

Nova generacija Hyundaievega i10 je nov avtomobil na novi platformi, v primerjavi s prejšnjim pa je nekoliko daljši, opazno nižji in bistveno širši. S svojimi merami že sili iz razreda najmanjših vozil navzgor. V Sloveniji stane od 8.990 evrov.

  • 1VK_3891a
  • 1VK_3899a
  • 1VK_3901a
  • 1VK_3895a
  • 1VK_3898
  • 1VK_3894
  • 1VK_3896

Prodajni cilji Hyundaia so z njim – tako v Sloveniji kot globalno – precej višji, kar je, glede na izdelek, kot je i10, povsem logično in upravičeno. Novi i10 ni le večji, temveč tudi dosti bolj zrel kot avtomobil. Ni več le cenen mestni malček. Navsezadnje to dokazuje tudi z opremo, ki je lahko v njem – vse do pametnega ključa in ogrevanega volanskega obroča!

Motorna ponudba obsega dva bencinska stroja, spomladi pa bo manjši od njiju na voljo tudi v izvedbi, prirejeni na plin (LPG). Osnoven litrski motor je na voljo tudi z varčno tehnologijo Bluedrive, ki mu izpust ogljikovega dioksida zmanjša na 98 gramov na kilometer. V ponudbi je tudi možnost samodejnega menjalnika, osnovni paketi opreme pa so trije.

Vsak i10 ima med drugim 6 varnostnih blazin, stabilizacijski VSM, osrednjo ključavnico, po višini nastavljiv volanski obroč, električen volanski servo, klimatsko napravo, avdio sistem z AUX in USB, deljivo zadnjo klop, potovalni računalnik, dvobarvno notranjost, dve 12-voltni vtičnici, dnevne luči in zatemnjene šipe.

Poleg bogate serijske opreme bo i10 prepričal tudi s kakovostjo materialov in izdelave, s 5-letno garancijo ter z barvno pestrostjo izbire zunanjosti in notranjosti. Najcenejši i10 je ta hip 1.0 Life (8.990 €), najdražji pa 1.25 Style (11.740 €), vendar je treba upoštevati še doplačilo za pripravo in prevoz, kar nanese še dodatnih 100 €. Kakih 150 jih kanijo letos prodati Slovencem.

Foto: VK