Caravan salon Düsseldorf: Knauss Caravan salon Düsseldorf: Knauss
Na tiskovni konferenci renomirane nemške tovarne Knaus-Tabert so posebej izpostavili novosti na bivalnih dostavnikih. Razlog je tudi ta, da se bivalni dostavniki zelo dobro... Caravan salon Düsseldorf: Knauss

Dva konceptna dostavnika (levo Weinsberg CUVolution, desno Knaus CUVision) so prvič predstavili na salonu v Düsseldorfu.

Na tiskovni konferenci renomirane nemške tovarne Knaus-Tabert so posebej izpostavili novosti na bivalnih dostavnikih. Razlog je tudi ta, da se bivalni dostavniki zelo dobro tržijo.

Zaradi številnih novosti na zunanjosti (nova grafika) in v notranjosti (nove rešitve pohištva, izolacije in številnih tehničnih izvedb) so vsem svojim dostavnikom (Knaus Boxstar in Boxdrive ter Weinsberg Caratour in Carabus) dodali oznako CUV (Caravaning Utility Vechicle).

Prvič so javnosti na salonu predstavili tudi dva koncepta dostavnika, ki naj bi nakazala prihodnost oblikovanja in razvoja dostavnikov v grupaciji Knaus.

Knaus CUVision je narejen na podlagi dostavnika MAN TGE, ki je skoraj identičen kot VW Crafter, saj gre za skupen razvoj obeh tovarn. Posebej izstopata precej robustno oblikovan sprednji spojler ter elegantna bela barva karoserije z elegantno modro grafiko.

  • SLIKA 4
  • SLIKA 3
  • SLIKA 2

Kanus COVision: konceptni bivalni dostavnik narejen na osnovi dostavnika MAN TGE.

Weinsberger CUVolution je drugi konceptni dostavnik, ki daje bivalnemu dostavniku v celoti bolj športni videz, še posebej zelo agresivno in športno oblikovan prednji odbijač.

Weinsberg COVolution, konceptni bivalni dostavnik športnega videza z novo oblikovanim prednjim odbijačem.

Georg Gedl

Foto: Knaus