BMW: uspešen v svetu in tudi v Sloveniji BMW: uspešen v svetu in tudi v Sloveniji
Nemški BMW, pomemben član nemške premijske skupine, ima za seboj najuspešnejše leto v vsej svoji zgodovini. Skupaj je skupina BMW (še Mini in Rolls... BMW: uspešen v svetu in tudi v Sloveniji
Münchenski BMW ima za seboj izjemno uspešno leto in seveda upa, da bo takšno tudi 2016.

Münchenski BMW ima za seboj izjemno uspešno leto in seveda upa, da bo takšno tudi 2016.

Nemški BMW, pomemben član nemške premijske skupine, ima za seboj najuspešnejše leto v vsej svoji zgodovini. Skupaj je skupina BMW (še Mini in Rolls Royce) lani prodala 2.247.458 avtomobilov, kar je bilo 6,1 odstotka več kot leta 2014. Dobro je bavarski avtomobilski hiši šlo tudi v Sloveniji.

Na podkaravanškem trgu si je BMW v lanskem letu prisvojil 37,3- odstotka tržnega deleža, kar med drugim pomeni, da je obdržal prvo mesto v premijskem segmentu. Skupaj se je za nove münchenske avtomobile odločilo 1.660 kupcev, medtem ko je Mini prodal 112 vozil. Rekordna je bila tudi prodaja motociklov – 265 oziroma 13,7 odstotka več kot leto prej. Ob tem kaže posebej omeniti posel z ‘električno’ serijo vozil BMW i, saj so prodali 34 avtomobilov.

BMW si seveda na slovenskem trgu želi obdržati vodilni položaj. Tudi zato so lani vsi trgovci prenovili salone v skladu z zahtevami matične hiše, v ljubljanski Kristalni palači so odprli BMW center užitka vožnje (tam si je mogoče rezervirati termin za kratek preskus vozil BMW), v Kopru bo kmalu oprl vrata novi trgovec, v ljubljanskem BTC pa se bo prav tako kmalu pojavil nov trgovec z vozili tovarne Mini.

V letošnjem letu bo tudi na slovenskem trgu na voljo vrsta novosti. BMW serije 7 je še vedno zelo svež, prihajajo pa še M2 Coupé (prvič na ogled na detroitskem avtomobilskem salonu), pa dva priključna hibrida v izvedbi 225xe in 330e, manjši športni terenec X4 bo naprodaj v dirkaški izvedbi M40i, prenovljen oziroma nov bo tudi Mini ‘zgoraj brez’ ipd.◄

BMW M2 Coupé je luč dneva ugledal v Detroitu, kmalu se pripelje tudi na slovenski trg.

BMW M2 Coupé je luč dneva ugledal v Detroitu, kmalu se pripelje tudi na slovenski trg.