BBR: Italija in skok v ZDA BBR: Italija in skok v ZDA
Italijanski proizvajalec avtomobilskih miniatur BBR je pred kratkim predstavil svoje novosti za letošnjo jesen v merilih 1:43 in 1:18. Zbiratelji se lahko veselijo novih... BBR: Italija in skok v ZDA

SLIKA 1.D.Italijanski proizvajalec avtomobilskih miniatur BBR je pred kratkim predstavil svoje novosti za letošnjo jesen v merilih 1:43 in 1:18. Zbiratelji se lahko veselijo novih modelov Alfa Romeo, Ferrari in Chevrolet. Kot ponavadi so vsi modeli narejeni izredno kakovostno in z zelo natančno razdelanim detajli.

Ferrari LaFerrari

 • SLIKA 1.
 • SLIKA 1.A.
 • SLIKA 1.B.
 • SLIKA 1.C.

Pod interno oznako F150 so v tovarni Ferrari razvili superšportni hibridni avtomobil, katerega so predstavili na letošnjem ženevskem avtomobilskem salonu pod imenom LaFerrari. Po dolgoletnem sodelovanju z oblikovalski hišo Pininfarina (od leta 1951!) so ta avtomobil oblikovali sami v tovarniškem oblikovalskem oddelku, ki ga vodi Flavio Manzoni. A to še ne pomeni, da bodo to tradicionalno sodelovanje prekinili.

BBR zdaj  izdeluje LaFerrari v merilu 1:18 v omejeni seriji 945 kosov v rumeni in rdeči barvi.

Alfa Romeo 4C

 • SLIKA 2.
 • SLIKA 2.A.
 • SLIKA 2.B.
 • SLIKA 2.C.

Marca leta 2011 je Alfa Romeo na ženevskem avtomobilskem salonu predstavil svoj konceptni avtomobil  4C Concept. Za obliko so dobili kar tri priznanja, AutoBild Design Award (Nemčija), Design Award za konceptna vozila in prototipe (Italija) ter za najbolj razburljiv avtomobil leta 2013 (Velika Britanija).

Oblikovan je bil v Alfa Romeo Centro Stile, ki je v skupini z Lancia Design in Maserati Design in ki ga vodi Marc Tencone.

BBR ponuja zbirateljem ta avtomobil v merilu 1:18 v dveh barvnih izvedbah. V rdeči barvi jih bodo izdelali 159, v kovinski siv barvi pa (le)  50.

Chevrolet Corvette Stingray C7 2013

 • SLIKA 3.
 • SLIKA 3.A.
 • SLIKA 3.B.

Sedma generacija legendarne Corvette je po letu 1976 spet dobila dodatno ime Stingray, ime, ki so ga prvič uporabili leta 1959 na konceptnem vozilu Corvette. Pred 60 leti je bila kot odgovor na tudi v ZDA zelo priljubljene evropske športne avtomobile narejena prva »Corvetta«. Odgovoren za design nove Corvette je Kirk Bennion, ki že 29 let dela v oblikovalskih centrih General Motorsa.

Zanimivo je, da so se v BBR-u odločili za izdelavo tega modela v merilu 1:18, čeprav ni „Italijan“. Prav zato se zbiratelji  ameriških modelov lahko posebej veselijo izredno lepo izdelanega Corvette Singraya v rdeči barvi.

Ferrari 250 GT Pininfarina 1958

SLIKA 4.

Po naročilu Enzo Ferrarija je oblikovalska hiša Pinifarina dobila nalogo oblikovati preprost klasičen kupe na podvozju modela 250. Avtomobil je bil prvič predstavljen na pariškem avtomobilskem salonu leta 1958. Do leta 1960 je bilo izdelanih 335 kosov.

BBR izdeluje ta Ferrari na podlagi tehničnih dokumentov v merilu 1:43 v barvi, v kakršni je bil predstavljen na pariškem salonu avtomobilov.

Ferrari 375 America Coupé Pininfarina 1953

SLIKA 5.

BBR je v svojo jesensko kolekcijo vključil tudi Ferrari 375 America Coupé v merilu 1:43. Avtomobil, ki ga je Ferrari predstavil na pariškem salonu leta 1953, je bil izdelan v samo 14 primerkih! S karoserijo Pininfarine je bilo narejenih 12 primerkov, s karoserijo Vignale pa dva primerka. Enega s podpisom Pininfarine je imel Enzo Ferrari v svoji lasti.

Georg Gedl

Foto: BBR