Avtomobili in umetnost Avtomobili in umetnost
Naslov letošnje prireditve Concorso d’Eleganza Villa d’Este ob jezeru Como je bil ‘The Symphony of Engines’ (simfonija motorjev). Med številnim razstavljenimi avtomobili je na... Avtomobili in umetnost

Anna-Louise Felstead riše Abarth Sport 1100.

Naslov letošnje prireditve Concorso d’Eleganza Villa d’Este ob jezeru Como je bil ‘The Symphony of Engines’ (simfonija motorjev). Med številnim razstavljenimi avtomobili je na moje presenečanje sedela neka zelo simpatična ženska in risala avtomobile.

To je umetnica iz Londona Anna-Louise Felstead, ki je leta 2003 diplomirala na britanski Kraljevi akademiji za umetnost (Royal College of Art). Poznana je predvsem kot reportažna umetnica, ker se udeležuje raznih dogodkov po celem svetu. Razpon njenih umetniških slik je zelo širok. Riše vaško življenje, lokalno arhitekturo, v zadnjem času pa tudi avtomobile. Njeno umetniško delo je zanimivo predvsem zato, ker je na tej prireditvi risala avtomobile, kar ni tako značilno za žensko slikarko. Mednarodno je zdaj sicer že znana kot slikarka zgodovinskih in sodobnih dirkalnikov, zato jo večkrat srečamo na dirkah po celem svetu. Ima tudi številne samostojne razstave, ki so tematsko vezane na avtomobile, tako je imela leta 2017 razstavo v Kraljevem avtomobilskem klubu (The Royal Automobile Club) in samostojno razstavo v muzeju Le Mans leta 2013.

Anna-Louise Felstead je prišla s svojo slikarsko opremo na povabilo BMW Group Classic v Villo d’Este, da bi narisala avtomobil po lastni izbiri. Z uporabo barvnih tint je za motiv izbrala Abarth 205 Sport 1100.

Ružica Gedl

Foto: Ružica Gedl